Ψήφος διαμαρτυρίας από Ρώσους της Κύπρου-«Δεν το αποκαλούμε ημέρα ψηφοφορίας»

Οι Ρώσοι ψήφισαν σήμερα, για τρίτη και τελευταία ημέρα, για τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να είναι κομμένες και ραμμένες για τη θριαμβευτική επανεκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως και στον υπόλοιπο κόσμο έτσι και στην Κύπρο πολλοί Ρώσσοι, που διαμένουν στο νησί μαζεύτηκαν από νωρίς στα καθορισμένα εκλογικά τμήματα σε

όλες τις επαρχίες για να ψηφίσουν.

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές Ρωσία: Ψήφισαν Ναβάλνι οι Ρώσοι της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ μίλησαν αρκετοί Ρώσοι πολίτες σχετικά με τη σημερινή διαδικασία.

Μια κυρία δήλωσε «βλέπετε ότι η σημερινή ημέρα είναι χαρούμενη για εμάς διότι ήρθαμε παρά πολλής κόσμος από την Ρωσία ήρθαμε όλοι να ψηφίσουμε να δούμε».

Ένας άλλος Ρώσος ψηφοφόρος δήλωσε «νιώθω ενθουσιασμένος γιατί πιστεύω ότι, είναι πολύ ωραίο να βλέπεις όλο αυτό τον κόσμο».

«Είναι πολύ μεγάλη ημέρα τη Ρωσία, για εμάς. Δεν ξέρω τι θα συμβεί αύριο με την χώρα μας, με εμάς και είμαι πραγματικά αγχωμένος», ανέφερε άλλος Ρώσος ψηφοφόρος.

Παρά το γεγονός, του ότι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από τους αντιπάλους του, πολλοί ήταν αυτοί που μας δήλωσαν την απογοήτευσή τους, ενώ, καταδίκασαν δε και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Άλλοι κρατούσαν ρωσικές σημαίες με χρώματα μόνο το άσπρο και το γαλάζιο με την απουσία του κόκκινου χρώματος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του πολέμου.

Ρώσος ψηφοφόρος ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ ότι «λοιπόν, δεν το αποκαλούμε ακριβώς ημέρα ψηφοφορίας στη Ρωσία, διότι δεν υπάρχει επιλογή. Γνωρίζουμε ότι, το πιο πιθανόν είναι ο Πούτιν να εκλεγεί πρόεδρος. Αλλά, αυτό δεν είναι για να εκλέξουμε κάποιον, αλλά περισσότερο για να δείξουμε ότι, δεν είναι όλοι οι Ρώσοι που στηρίζουν τον Πούτιν».

Άλλος Ρώσος πολίτης ανέφερε «είμαι εναντίον του Πούτιν, έφυγα από τη χώρα μου εξαιτίας του Πούτιν. 'Είμαι εναντίον του Πούτιν, είμαι εναντίον του πολέμου με την Ουκρανία, είμαι εναντίον των νόμων στη Ρωσία».

Αν και οι αντιπολιτευόμενοι όπως φαίνεται δεν έχουν καμία ελπίδα να επηρεάσουν την ψηφοφορία, μπορούν, ωστόσο να δείξουν ότι υπάρχουν, όπως έγινε κατά την κηδεία του Ναβάλνι του βασικότερου πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν, όταν πλήθη κόσμου πήγαν στη Μόσχα να αποτίσουν φόρο τιμής σε εκείνον.

Keywords
Τυχαία Θέματα