ΠτΔ: Ουδέποτε έχω άρει την εμπιστοσύνη μου για τον Γ.Ελεγκτή

Δεν υπάρχει θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης και παρέμβασης στο έργο του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, προτού αναχωρήσει για τη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, είπε ότι «ουδέποτε ήρθη η εμπιστοσύνη μου, ούτε και αναιρώ όσα του είχα πει κατά την ημέρα παράδοσης της έκθεσής του».

Πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση του Υπουργικού

Συμβουλίου αφορά «κάποιες περιπτώσεις όπου υπάρχει υπέρβαση της εξουσίας ή παρέμβαση στην εκτελεστική εξουσία ή σε άλλου ανεξάρτητους οργανισμούς».

Ανέφερε πως ότι η συμβουλή του είναι «κάθε έρευνα να γίνεται ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα, αφού ακουστούν και οι ενδεχόμενα εμπλεκόμενοι, ούτως ώστε να είναι ασφαλέστερα τα συμπεράσματα του Γενικού Ελεγκτή για να μην δημιουργούνται τα όσα κατά καιρούς παρατηρούνται».

Είπε τέλος ότι η επιδίωξη είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία με όλους ανεξαίρετα τους θεσμούς.

«Δεν είναι θέμα πενταμερούς»

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει σημερινή δήλωση του Έσπεν Μπαρθ Έιντε, του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, περί διεξαγωγής πενταμερούς διάσκεψης στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν είναι θέμα πενταμερούς αλλά πολυμερούς διάσκεψης.

Υπενθύμισε ότι ο διάλογος είναι κυπριακής ιδιοκτησίας και ότι πάντοτε λαμβάνεται υπόψη η νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Όταν θα έρθει η ώρα των εγγυήσεων, χωρίς αμφιβολία οι εγγυήτριες δυνάμεις θα πρέπει να διαβουλευθούν», είπε.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια διεθνή σύμβαση, η οποία ποσώς θα επηρεάζει το τι θα έχει συμφωνηθεί μεταξύ των μερών στην Κύπρο.

Ερωτηθείς για το σχήμα, είπε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο που θα τον απασχολήσει, εφόσον βρεθεί λύση στα υπόλοιπα θέματα.

«Δεν είναι θέμα πενταμερούς ή όχι, είναι θέμα πολυμερούς διάσκεψης, που αφορά οπωσδήποτε μια διεθνή συνθήκη, στην οποίαν εμπλέκονται, πέραν της Κύπρου και κάποια άλλα κράτη», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα