Σε επιφυλακή οι Βρετανοί για τα ταξίδια στην Κύπρο μετά τις πυρκαγιές

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τις προηγούμενες μέρες στην ορεινή Λεμεσό, προκάλεσε ανησυχία στους βρετανούς που αναμένεται να κατηφορίσουν στην Κύπρος τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας Metro αναφέρει ότι πολλοί Βρετανοί αναρωτιούνται εάν είναι ασφαλές να επισκεφτούν το νησί της Μεσογείου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Κυπριακές

αρχές έχουν ενεργοποιήσει τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για να βοηθήσει στον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία έχει βοήθεια από κοντινές χώρες όπως από η Ελλάδα και η Ιορδανία.

Οι πυρκαγιές στην Κύπρο ακολουθούν τα πρόσφατα σοβαρά περιστατικά στην Ελλάδα, τα οποία οδήγησαν σε χάος τους παραθεριστές, ενώ ορισμένες πτήσεις και πακέτα ακυρώθηκαν.

Έως και 30.000 τουρίστες απομακρύνθηκαν από τα καταλύματα τους και κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς μαίνονταν οι πυρκαγιές, ενώ άλλες χώρες όπως η Ιταλία και η Τουρκία επλήγησαν επίσης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι πυρκαγιές εκδηλώνονται ενώ ταυτόχρονα οι περιοχές της νότιας Ευρώπης βρίσκονται σε κλοιό καύσωνα με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος δήλωσε τις προηγούμενες μέρες ότι γίνονται τακτικά εναέριες ρίψεις νερού για τη φωτιά κοντά στη Λεμεσό και ότι η φωτιά έχει ελεγχθεί.

Λοιπόν, με τις καλοκαιρινές διακοπές σε πλήρη εξέλιξη και την Κύπρο να θεωρείται ένα τουριστικό hotspot, είναι ασφαλές να ταξιδέψει κάποιος εκεί αυτή;

Upon request for assistance by Cyprus due to #wildfires near #Limassol we have activated the #EUCivilProtectionMechanism.

Greece has already responded and will send 2 Canadairs in the morning to assist in fighting the large fire in Limassol district. Thank you,

Keywords
Τυχαία Θέματα