Σφαιρίδια και νιτρική αμμωνία από αερόσακο η αιτία θανάτου του Κ.Όξινου

Σε «σφαιρίδια» και νιτρική αμμωνία που εκτοξεύθηκαν από αερόσακο μάρκας Τακάτα οφείλεται τελικά ο θάνατος του 24χρονου Κυριάκου Όξινου σε τροχαίο δυστύχημα τον περασμένο Ιανουάριο.

Αυτό, όπως ανέφερε στο Τρίτο η μητέρα του Κυριάκου, Μαρία Λούη, ήταν το αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας.

Εφιστώντας την προσοχή των οδηγών για τους συγκεκριμένους αερόσακους, η κυρία Λούη πρόσθεσε ότι σημάδια στο σώμα και το κεφάλι του Κυριάκου δεν δικαιολογούσαν θάνατό από πολυτραυματισμό.

Μιλώντας επίσης κρατικό ραδιόφωνο,

η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Ελένη Πίπη, επεσήμανε ότι αρκετοί είναι οι οδηγοί που δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις για ανάκληση των αερόσακων Τακάτα. Ανακοίνωσε ότι, μετά το θάνατο του νεαρού Κυριάκου, ο τρόπος ενημέρωσης έχει διαφοροποιηθεί και τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται δεν μπορούν να περάσουν από τεχνικό έλεγχο αν δεν προηγηθούν οι επιδιορθώσεις.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων, Αλέξης Άννινος, ανέφερε στο Πρωινό δρομολόγιο ότι τις ανακλήσεις οφείλει να τις πληρώνει ο κατασκευαστής και όχι οι ίδιοι οι οδηγοί. Πρόσθεσε ότι οι εταιρίες συμμορφώνονται με τις οδηγίες των κατασκευαστών.

Διαβάστε ακόμη

Θλίψη στη ΚΟΚ για τον Κυριάκο: «Για το μεγάλο ταξίδι έφυγε τα χαράματα…»

Πηγή: ΡΙΚ 

Keywords
Τυχαία Θέματα