Στα ίχνη σπείρας η ΥΚΑΝ - Οκταήμερη κράτηση σε 23χρονο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον 23χρονου, από τη Μαλαισία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α, παράνομης προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α από άλλο πρόσωπο, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α και παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 3 Απριλίου 2016 στην Κύπρο

και το εξωτερικό και αφορούν 4 κιλά και 528 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, ο 23χρονος αφίχθη χθες λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Ντουμπάι.

Άνδρες της ΥΚΑΝ σε συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές του αεροδρομίου διενήργησαν έρευνα σε δύο νάιλον τσάντες που κρατούσε ο 23χρονος. Στις τσάντες εντοπίστηκαν 8 πλαστικά κυλινδρικά κουτιά σοκολάτες μέσα στα οποία υπήρχαν 242 σκευάσματα που περιείχαν άσπρη σκόνη κοκαΐνη συνολικού βάρους 4 κιλών και 528 γραμμαρίων.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο τα κυλινδρικά σκευάσματα κατασχέθηκαν ωστόσο είχαν έντονη μυρωδιά (κοπράνων), γεγονός που φανερώνει ότι σε κάποια φάση αυτά είχαν μεταφερθεί στο σώμα ορισμένων ατόμων, αφού η κατασχεθείσα ποσότητα είναι πολύ μεγάλη για να μεταφερθεί στο σώμα ενός μόνο ατόμου.

Από τα γεγονότα της υπόθεσης, τις εξετάσεις και τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, η Αστυνομία εύλογα πιστεύει ότι ο ύποπτος είναι μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών από το εξωτερικό στην Κύπρο και τα ναρκωτικά που εισάγονται προορίζονται για διακίνηση στη Δημοκρατία.

Ο ύποπτος έχει δώσει κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν, ωστόσο λόγω του ότι ο 23χρονος δεν μιλά καμία άλλη γλώσσα εκτός από τη μητρική του, καθιστά την ανάκριση αλλά και τη συνεννόηση μαζί του πολύ δύσκολη και σχεδόν αδύνατη.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι έχουν προέλευση χώρα της Λατινικής Αμερικής και για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητήθηκε η βοήθεια της INTERPOL αναφορικά με το ταξίδι που έκανε ο ύποπτος από τη Μαλαισία με τελικό προορισμό την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης αναζητούνται οι συνεργάτες του 23χρονου και πιο συγκεκριμένα το πρόσωπο που τον στρατολόγησε, το άτομο που τον προμήθευσε με τα ναρκωτικά που έφερε στην Κύπρο, οι συνεργάτες του στο νησί και τα άτομα, στο σώμα των οποίων μεταφέρθηκε η κοκαΐνη από τη χώρα προέλευσης τους στο Ντουμπάι.

Η Αστυνομία αναζητεί επίσης τους τελικούς παραλήπτες των ναρκωτικών αφού από τη μεγάλη ποσότητα, φαίνεται ότι αυτά προορίζονταν για αρκετά πρόσωπα και αφορά εμπορία ναρκωτικών.

Τα τεκμήρια θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις στο Γενικό Χημείο του κράτους, για εξετάσεις απομόνωσης γενετικού υλικού και δακτυλοσκοπικές εξετάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν πολύ το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης δεν αποκλείεται μετάβαση εξεταστών στο εξωτερικό για λήψη καταθέσεων και σχετικών ανακρίσεων αφού φαίνεται να πρόκειται για διεθνή σπείρα διακίνησης ναρκωτικών.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του 23χρονου διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα