Στα σκαριά επιστροφή Κουλία

ΔΗΚΟ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
Παράταση παίρνουν οι εκκρεμότητες για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων του Δημοκρατικού Κόμματος, εν αναμονή της επιστροφής του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου από το Λονδίνο την ερχόμενη Τρίτη, όπου μετέβη για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του ΔΗΚΟ Ηνωμένου Βασιλείου.

Με αυτά τα δεδομένα, η «λήξη χρόνου» για τα ψηφοδέλτια

του κόμματος του Κέντρου θα επισημοποιηθεί προς τα μέσα ή το τέλος της ερχόμενης βδομάδας, αφού στο διάστημα αυτό αναμένεται όλοι οι μέχρι στιγμής… αναποφάσιστοι να δώσουν τις οριστικές απαντήσεις τους.

Επί της ουσίας, πέραν του καταρτισμού, μέσω της προβλεπόμενης εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας, του ψηφοδελτίου Κερύνειας αύριο Σάββατο, τρεις είναι οι κύριες εκκρεμότητες που παραμένουν: αυτή της τέως ευρωβουλευτού, Αντιγόνης Παπαδοπούλου, του βουλευτή και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ, Φύτου Κωνσταντίνου, και του τέως Προέδρου της ΝΕΔΗΚ, Γιάννη Παναγιώτου.

Όπως αναφέραμε και σε πρόσφατα ρεπορτάζ, η κ. Παπαδοπούλου εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη για το κατά πόσον θα κατέλθει στις προσεχείς εκλογές, «λόγω του ανυπέρβλητου εσωτερικού διχασμού που ταλανίζει το κόμμα», ενώ ανησυχεί ιδιαίτερα για τη μελλοντική (μετεκλογική) προοπτική του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η όποια απόφασή της δεν θα είναι ένα απλό «ναι» ή «όχι» στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, αλλά θα συνοδεύεται και από μια «ισχυρή» παρέμβαση όσον αφορά στα διαδραματιζόμενα στο κόμμα.

Ιδιαίτερα προβληματισμό ως προς την κάθοδό τους στις βουλευτικές εκλογές φαίνεται να εκφράζουν και οι κ. Φύτος Κωνσταντίνου και Γιάννος Παναγιώτου.
Όπως πληροφορούμαστε, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ δέχεται ισχυρότατες πιέσεις να «δηλώσει παρών» στην προσεχή εκλογική μάχη, αφού ενδεχόμενη συμμετοχή ή απουσία του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική από σημειολογικής απόψεως, ωστόσο ο ίδιος εμφανίζεται ακόμη αναποφάσιστος, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά.

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον κ. Γιάννο Παναγιώτου, ο οποίος αναμένεται να δώσει την τελική του απάντηση στην ηγεσία του ΔΗΚΟ αρχές της ερχόμενης βδομάδας.

Επιστροφή Κουλία;
Την ίδια ώρα, θέμα Κουλία φαίνεται να αναφύεται στο Δημοκρατικό Κόμμα. Πληροφορίες φέρουν τον ανεξάρτητο βουλευτή Αμμοχώστου να σκέφτεται σοβαρά, μετά τις καταγραφείσες απουσίες στα ψηφοδέλτια του κόμματος, να κατέλθει στο ψηφοδέλτιο Αμμοχώστου.

Καλά ενημερωμένη κομματική πηγή, ερωτηθείσα σχετικά από την εφημερίδα μας, επισήμανε ότι για το ΔΗΚΟ τα δεδομένα είναι απλά, καθώς, μετά την απόφαση για επιστροφή όλων των διαγραφέντων στελεχών στο κόμμα, η πόρτα είναι ανοικτή και για τον Ζαχαρία Κουλία και επαφίεται μόνον στον ίδιο το τι θα πράξει.

Περισσότερο εύγλωττος, ωστόσο, έστω και με παραβολικό τρόπο, ήταν ο ίδιος ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος, ερωτηθείς από τη «Σ» σχετικά με το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ στην Αμμόχωστο, δήλωσε επί λέξει: «Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πάντα πριν από την αυγή. Και το βαθύ σκοτάδι πέρασε…».

Keywords
Τυχαία Θέματα