Στη Γαλλία ο βασιλιάς Κάρολος τον Σεπτέμβρη

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' θα ταξιδέψει στη Γαλλία για επίσημη επίσκεψη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με γαλλική εφημερίδα, έξι μήνες μετά που ακυρώθηκε το επίσημο ταξίδι του, εξαιτίας βίαιων διαδηλώσεων.

Το προγραμματισμένο ταξίδι, που σκοπεύει να υπογραμμίσει τις θερμές γαλλοβρετανικές σχέσεις, αναβλήθηκε τον Μάρτιο την τελευταία στιγμή, εξαιτίας των βίαιων μαζικών διαδηλώσεων για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που ταρακούνησαν τη Γαλλία.

Το

Σαββατοκύριακο, η τοπική καθημερινή εφημερίδα Sud-Ouest είπε ότι η επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και ότι ο μονάρχης και η βασίλισσα Καμίλα θα επισκεφτούν το Παρίσι και τη Μπορντώ στα νοτιοδυτικά, όπως προγραμματιζόταν αρχικά.

Οι ημερομηνίες της επίσκεψης είναι γύρω στις 20 με 22 Σεπτεμβρίου, αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι μέλη της ασφάλειας του βασιλιά επισκέφτηκαν την Μπορντώ τον Ιούλιο για να προετοιμαστούν για την επίσκεψη.

Η Sud Ouest σημειώνει ότι στο τέλος του Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί και προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Παρίσι, ενώ η Γαλλία θα φιλοξενεί και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι.

Προσθέτει, επίσης, ότι υπάρχει πιθανότητα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ να συνοδεύσει τον πατέρα του και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να παρακολουθήσει το ματς της Ουαλίας ενάντια στα Φίτζι, στην Μπορντώ.

Το γραφείο του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Ο Μακρόν είχε πάρει την απόφαση να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψη του Καρόλου, εν μέσω διαδηλώσεων, η οποία θα ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του βασιλιά στο εξωτερικό ως μονάρχη. Το Ελιζέ είπε ότι ο Πρόεδρος επιθυμούσε "να καλωσορίσει την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο Γ' σε συνθήκες που θα αντανακλούν τις φιλικές μας σχέσεις".

Πηγή: ΚΥΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα