Στο εδώλιο ο πρώην επικεφαλής της Anglo Irish Bank

Ο Ντέιβιντ Ντραμ, πρώην επικεφαλής της Anglo Irish Bank, η οποία έσπρωξε την Ιρλανδία να ζητήσει οικονομική στήριξη από την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου της Βοστόνης που αναμένεται να συναινέσει στην επιστροφή του στη χώρα του, προκειμένου να αντιμετωπίσει κατηγορίες που σχετίζονται με την κατάρρευση της τράπεζας.

Ο 49χρονος Ντραμ συνελήφθη στις 10 Οκτωβρίου

από τις αμερικανικές αρχές στο σπίτι του, σε ένα πλούσιο προάστιο της Βοστόνης, αφού οι ιρλανδικές αρχές ζήτησαν την έκδοσή του στη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει 33 κατηγορίες που σχετίζονται με την κατάρρευση της τράπεζας, η οποία στη συνέχεια εθνικοποιήθηκε έναντι €30 δισ.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν πλαστογραφία, συνωμοσία, ψευδή στοιχεία για κακά δάνεια που έγιναν από την τράπεζα το 2008, προκειμένου να ενισχύσουν την τιμή της μετοχής της τράπεζας, η οποία υποχωρούσε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο ιρλανδικό δικαστήριο καταδίκασε χαμηλότερα στελέχη της τράπεζας σε φυλάκιση 18-36 μηνών, στις πρώτες καταδίκες τραπεζιτών στο πλαίσιο των ερευνών για την οικονομική κατάρρευση.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα