Συστάσεις για προσοχή στη χρήση των κλιματιστικών

Μεγάλος ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς από τους κομπρεσόρους των κλιματιστικών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η χώρα διανύει συνθήκες καύσωνα.

Τρεις πυρκαγίες, μια σε Λεμεσό, μια σε Λευκωσία και μια στην Αγία Νάπα, ξέσπασαν τις πρωινές ώρες, από κομπρεσόρους κλιματιστικών. Τα περιστατικά αυτά έχουν τη σημασία τους, καθώς ο καθένας από μας χρησιμοποιεί κλιματιστικό, σε θερμοκρασίες 40 και 41 βαθμών κελσίου.

Κύρια αιτία τέτοιων περιστατικών σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι η υπερθέρμανση των κλιματιστικών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Επαρχιακό Μηχανικό Λευκωσίας,

κ. Παύλο Γιαβρή, μας ενημέρωσε σχετικά με την αναγκαιότητα πρόληψης τέτοιων περιστατικών.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαβρή, οι περισσότεροι πολίτες αμελούν να κάνουν συστηματικό έλεγχο στα κλιματιστικά τους και αυτό δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στην ποιότητα του κλιματιστικού.

Θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούμε τις οδηγίες των κατασκευαστών κλιματιστικών. Θα πρέπει επίσης κάθε χρόνο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, να γίνεται έλεγχος των κλιματιστικών, σε σχέση με την καταλληλότητα των φίλτρων, την ηλεκτρική τροφοδοσία του κλιματιστικού, η πίεση και όχι μόνο.

Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται από διαπιστευμένους ειδικούς συντηρητές. Η διαπίστευση παραχωρείται από το τμήμα Περιβάλλοντος, βάση νομοθεσίας και συγκεκριμένων κανονισμών. Οι καταναλωτές καλό είναι προσέχουν ιδιαίτερα σε σχέση με τους επαγγελματίες που εμπιστεύονται για τους ελέγχους τους, έτσι ώστε όλα να είναι σωστά και εγγυημένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα