«Θα κάνουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα»

Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του ως προπονητής της Ανόρθωσης έδωσε το στίγμα του, έστειλε μήνυμα προς όλους πώς θέλει την ομάδα του και ποίος είναι ο στόχος.

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς στη χθεσινή παρουσίασή του από τη διοίκηση της «Κυρίας» είπε κάτι που απ' τον προκάτοχό του δεν ακούστηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. «Θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τον τίτλο». Δήλωση που αφενός ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά κι αφετέρου στέλνει την μπάλα στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα πρέπει να ανεβάσουν την απόδοσή τους

για να εκπληρώσουν τον συγκεκριμένο στόχο. «Υπάρχουν ακόμα 13 παιχνίδια και θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο. Όπως είπα νωρίτερα, θυμάμαι τις μέρες δόξας όταν ήμουν παίκτης και θα δουλέψω πολύ σκληρά για να τα καταφέρουμε, γιατί είναι ένα υπέροχο συναίσθημα και κάτι που δεν ξεχνιέται», ανέφερε ο Σέρβος προπονητής.

Ο 47χρόνος Σέρβος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά σε ποία ομάδα ήρθε, ποία είναι η φιλοσοφία και το DNA της. Όπως ανέφερε, νιώθει μεγάλη ικανοποίηση που γύρισε σε έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του ενώ, καταλήγοντας, τόνισε ότι «όλοι μπορεί να φύγουν, η Ανόρθωση μένει».
Τακτικά ο Ζόραν Μιλόνκοβιτς προτιμά τον σχηματισμό 4-2-3-1. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας. «Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι ότι η Ανόρθωση είναι μεγάλος σύλλογος και πάντα πρέπει να κερδίζει. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο μέλλον. Η Ανόρθωση δεν είναι ομάδα χαμηλού επιπέδου και δεν είναι ομάδα που θα παίζει αμυντικά. Η Ανόρθωση πρέπει να κερδίζει τα πάντα και να κατακτήσει τρόπαια», τόνισε ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Νίκη στο ντέρμπι
Σήκωσε μανίκια και έπιασε δουλειά ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς ενόψει του καθοριστικού ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ αύριο. Στόχος είναι μόνο η νίκη, έτσι ώστε να μειώσει τη διαφορά από τους «γαλαζοκίτρινους». Αγωνιστικά, ο Σέρβος προπονητής δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ζοάο Βικτόρ λόγω τιμωρίας. Αντίθετα επιστρέφει ο Μούρα, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς έχει εντοπίσει θετικά και αρνητικά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού της Ανόρθωσης και μέσω του λιγοστού χρόνου που διαθέτει προσπαθεί να τα διορθώσει.
Πιθανότατα ο Σέρβος προπονητής να ξεκινήσει τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ με τους εξής έντεκα ποδοσφαιριστές. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Κόπριβετς. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μούρα και στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Σβέχλεν. Στη μεσαία γραμμή ο Μαϊσουράτζε σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τους Πελέ και Μαρτίνες να συμπληρώνουν την τριάδα στον άξονα. Δεξιά στο φτερό θα αγωνιστεί ο Κάλβο, αριστερά ο Μακρής και στην κορυφή της επίθεσης ένας εκ των Κουλούρη ή Εντλοβού, με επικρατέστερο τον πρώτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα