Θα κάνουν ξαφνικό «check-out»

Σε απεργιακό κλοιό τα ξενοδοχεία. Άγνωστο το πότε και το πού...
Πυρ και μανία με τους ξενοδόχους είναι οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που παίρνουν στα χέρια το τσεκούρι των απεργιακών κινητοποιήσεων

Σε παράλυση οδηγείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν χθες το απόγευμα να κατέλθουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία κατηγορούν την εργοδοτική πλευρά ότι καταστρατηγεί συστηματικά τις συλλογικές συμβάσεις και «επιβάλλει εκβιαστικά προσωπικά συμβόλαια». Την απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις έλαβαν οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων

επικαλούμενες παραβιάσεις στις συλλογικές τους συμβάσεις.

Οι συντεχνίες κάνουν λόγο για εξόφθαλμη παραβίαση της συλλογικής τους σύμβασης από πλευράς των ξενοδόχων. Κάτι που, όπως λέγουν, τους επιτρέπει να προχωρήσουν απροειδοποίητα σε απεργιακά μέτρα, χωρίς να γνωστοποιήσουν νωρίτερα τον χώρο και τον χρόνο πραγματοποίησής τους. Οι οριστικές αποφάσεις για τον χώρο και τον χρόνο των απεργιακών κινητοποιήσεων κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Οι εργαζόμενοι έκαναν σοβαρές παραχωρήσεις
Τη δική του θέση εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΥΞΕΚΑ, Μίλτος Μιλτιάδου, δηλώνοντας ότι «εκείνο που ξεχείλισε το ποτήρι είναι και η αθέτηση της συμφωνίας που έγινε το 2013, με την οποία οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία έκαναν σοβαρές παραχωρήσεις για να στηριχτεί ο τομέας μέσα σ' εκείνη τη δύσκολη περίοδο. Χθες αρνήθηκαν να επαναφέρουν αυτά τα ωφελήματα, πράγμα το οποίο είναι συμφωνημένο». Επίσης ανέφερε πως «έχουμε υποβάλει και αίτημα για αυξήσεις, αλλά είναι όλα διαπραγματεύσιμα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να μπούμε σ' έναν εποικοδομητικό διάλογο, νοουμένου ότι θα επανέλθουν τα ωφελήματα που παραχωρήθηκαν, όπως είναι η συμφωνία».

Στις «Τομές στα Γεγονότα» του «Σίγμα» μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας της ΣΥΞΚΑ, Λευτέρης Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι «έχουμε πάρει επιστολή από το Υπουργείο Εργασίας, που λέει ότι είναι έκτακτη ειδική συμφωνία για τη συγκεκριμένη περίοδο 2013 - 2015 και από 1/1/2016 επανέρχονται ως είχαν στη συμφωνία του 2012». Επιπλέον ανέφερε ότι «και οι ξενοδόχοι ήταν ενήμεροι, διότι είχαμε στείλει επιστολές σε όλα τα ξενοδοχεία που τους καλούσαμε να τα επαναφέρουν και στο υπουργείο. Δυστυχώς για να χορέψεις ταγκό ή να κάνεις διάλογο χρειάζονται δύο ή τρεις. Εμείς είμαστε μόνοι μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα