Θερίζει ο κορωνοϊός στις γάτες – Ποιά τα συμπτώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την έξαρση περιστατικών κορωνοϊού στις γάτες μίλησε στο Sigma o Χριστόδουλος Πίπης, διευθυντής κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή κτηνιατρικών υπηρεσιών πρόκειται για μια ιογενή νόσο των γάτων, η οποία οφείλεται σε έναν κορωνοϊό της γάτας και δεν επηρεάζει τον άνθρωπο.

Η έξαρση των περιστατικών κορωνοϊού στο πληθυσμό των γάτων οδήγησε τις κτηνιατρικές

υπηρεσίες, σύμφωνα με τον Χριστόδουλο Πίπη, να διερευνήσουν με το Υπουργείο Υγείας το ενδεχόμενο κατά πόσο σκευάσματα τα οποία το κράτος έχει παραγγείλει για χρήση στους ανθρώπους και τα οποία επίκεινται να λήξουν πριν λήξουν να διατεθούν σε κτηνιατρικές υπηρεσίες προκειμένου να γίνει η χρήση στις γάτες για σκοπούς πρόληψης ή και θεραπείας.

Ο διευθυντής κτηνιατρικών υπηρεσιών ανέφερε πως εμβόλιο υπάρχει ήδη και χρησιμοποιείται, δεν είναι το ίδιο οπού χρησιμοποιείται για τους ανθρώπους καθώς είναι διαφορετικός ιός. 

Να σημειωθεί, πως ο κορωνοϊός της γάτας δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλα ζώα είναι αποκλείστηκα στις γάτες. Τα συμπτώματα τα οποία μπορούν να προειδοποιήσουν πως η γάτα νοσεί από κορωνοϊό είναι η περιτονίτιδα, η φλεγμονή, ο πυρετός , υγρό στην κοιλιακή χώρα και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Έκκληση κτηνιάτρων σε Υπ.Υγείας για νοσοκομειακά σκευάσματα κατά ιού FIP γάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα