Θρίλερ με νεογέννητο αγοράκι

Πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση στο εξωτερικό μέχρι το μεσημέρι, αλλά υπήρξε εμπλοκή στη διαδικασία!
Σε συναγερμό βρισκόταν μέχρι αργά χθες βράδυ το Υπουργείο Υγείας, καθώς, βάσει ιατρικής γνωμάτευσης, το 48 μόλις ωρών παιδάκι θα πρέπει να μεταφερθεί, το αργότερο μέχρι σήμερα, στο Ισραήλ για επέμβαση καρδίας. Ωστόσο, επειδή δεν είχε εντοπιστεί συγγενής πρώτου βαθμού σε θέση να το συνοδέψει, όπως προβλέπεται στη διαδικασία παραπομπής ανήλικων ασθενών, οι ισραηλινές Αρχές δεν αποδέχονταν το αγοράκι!

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένα αγοράκι που γεννήθηκε πριν από 48 μόλις ώρες στην Κύπρο.

Όπως αποκάλυψαν χθες έγκυρες πηγές στη «Σημερινή», η 33χρονη μητέρα, από τη Βουλγαρία, ζει μεγάλες στιγμές αγωνίας, καθώς το νεογέννητο παιδί της θα πρέπει επειγόντως να μεταφερθεί αεροπορικώς σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού, το αργότερο μέχρι σήμερα το μεσημέρι -βάσει γνωμάτευσης της Επιτροπής Ειδικών Καρδιολογίας του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας- για να υποβληθεί σε επέμβαση καρδίας.

Ωστόσο, μέχρι αργά χθες βράδυ, συνέχιζε να υπάρχει μια εμπλοκή στη διαδικασία παραπομπής του παιδιού από το Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία σε συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσοκομείο στο Ισραήλ, λόγω ενός σοβαρού ζητήματος που προέκυψε και άπτεται της ασφάλειας του αγοριού.

Συγκεκριμένα, όπως έγκυρα πληροφορείται η «Σ», οι ισραηλινές Αρχές ενημέρωσαν πως δεν αποδέχονται την παραπομπή, επειδή οι κυπριακές Αρχές, παρά τις επίμονες προσπάθειες, δεν έχουν ακόμη εντοπίσει συγγενή πρώτου βαθμού που να είναι σε θέση να συνοδεύσει το ανήλικο παιδί, όπως προβλέπεται στη σχετική διαδικασία! Τα χρονικά περιθώρια όμως στενεύουν και το νεογέννητο αγοράκι θα πρέπει να υποβληθεί εντός των επόμενων ωρών σε επέμβαση καρδίας.

Ήρθε στην Κύπρο πριν από ένα μήνα
Κατ' αρχήν, να αναφέρουμε τα γεγονότα της υπόθεσης, βάσει έγκυρων στοιχείων και πληροφοριών. Η 33χρονη Βουλγάρα ήρθε στην Κύπρο, για λόγους εργασίας, πριν από ένα μήνα περίπου, ενόσω διήνυε τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Μαζί της έφερε και τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά της και όλοι τους διαμένουν σε οικία, μαζί με τη μητέρα της 33χρονης και γιαγιά των παιδιών. Η 33χρονη είναι ελεύθερη, και ο πατέρας των παιδιών της φέρεται να βρίσκεται στο εξωτερικό.

Η γυναίκα αυτή εργάστηκε για ένα μήνα περίπου σε μαγαζί στη Λεμεσό και προχθές Δευτέρα έφερε στον κόσμο το τρίτο παιδί της. Ωστόσο, οι γιατροί που εξέτασαν το αγοράκι στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού διέγνωσαν πρόβλημα στην καρδία και συνέστησαν τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Αγωνιώντας για το παιδί της και προκρίνοντας την υγεία του έναντι της δικής της, η μητέρα φέρεται να εξήλθε του νοσοκομείου, χωρίς να λάβει εξιτήριο, και να μετέβη με αυτοκίνητο που οδηγούσε φιλικό της πρόσωπο στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Αφού την καθησύχασαν οι επί καθήκοντι ιατροί ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την ανάρρωση του αγοριού, η μητέρα επέστρεψε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα. Η κατάστασή της δεν ενέπνεε ανησυχία, σύμφωνα με χθεσινή πληροφόρηση.

Τέθηκε σε συναγερμό το Υπουργείο
Το παιδάκι εξετάστηκε από παιδοκαρδιολόγο του Μακάρειου Νοσοκομείου, ο οποίος προέβη σε ιατρική σύσταση, που εγκρίθηκε από Επιτροπή Ειδικών Καρδιολογίας του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, για παραπομπή του αγοριού στο εξωτερικό με διορία μέχρι σήμερα το πρωί, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση καρδίας.

Όπως πληροφορείται η εφημερίδα μας, το Υπουργείο Υγείας, αφότου ενημερώθηκε για την απόφαση των ειδικών, τέθηκε σε συναγερμό. Εντός μερικών ωρών, ολοκληρώθηκε διαγωνισμός προσφορών και η θεραπεία του παιδιού ανατέθηκε σε συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσοκομείο στο Ισραήλ. Επιπρόσθετα, διευθετήθηκε αεροπορική πτήση για σήμερα το πρωί, από το Αεροδρόμιο Λάρνακας στη γειτονική χώρα.

Επιπρόσθετα, διευθετήθηκε η μεταφορά του αγοριού με ασθενοφόρο από το Μακάρειο Νοσοκομείο στο αεροδρόμιο Λάρνακας σε ειδική θερμοκοιτίδα, υπό την εποπτεία μελών του ιατρικού προσωπικού του αεροπλάνου.

Δεν μπορεί η μητέρα, ούτε η γιαγιά
Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, υπήρξε εμπλοκή στην όλη διαδικασία παραπομπής, λόγω αδυναμίας στην τήρηση μιας προβλεπόμενης προϋπόθεσης που αφορά την ασφάλεια του παιδιού, με αποτέλεσμα οι ισραηλινές Αρχές να μην αποδέχονται μέχρι στιγμής το παιδί. Ειδικότερα, δεν είχε εντοπιστεί συγγενής πρώτου βαθμού για να συνοδεύσει το ανήλικο παιδί.

Παρά την επιθυμία της μητέρας, οι γιατροί προειδοποίησαν τόσο την ίδια όσο και το Υπουργείο Υγείας πως δεν είναι σε θέση να ταξιδέψει λόγω της κατάστασής της. Επιπρόσθετα, όπως πληροφορούμαστε, η μοναδική άλλη συγγενής πρώτου βαθμού που εντοπίστηκε στην Κύπρο ήταν η μητέρα της 33χρονης, η οποία -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- εξέφρασε αδυναμία να συνοδεύσει το νεογέννητο εγγονάκι της.

Σημειώνεται ότι υπό την ευθύνη της γιαγιάς βρίσκονται και τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά της 33χρονης. Μέχρι αργά χθες βράδυ το Υπουργείο Υγείας επιχειρούσε να βρει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε σε συνεργασία με το Ισραήλ.

Όπως πληροφορούμαστε, σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί συγγενικό πρόσωπο, ενδεχομένως να μελετηθεί με το Ισραήλ η περίπτωση να ανατεθεί σε δημόσιο λειτουργό η συνοδεία του αγοριού. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, λόγω του πολύ στενού χρονικού περιθωρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα