Τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει εντός της ημέρας ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, κατά την οποία θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, υπενθύμισε τα τελευταία συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τα οποία διασυνδέουν τις ευρωτουρκικές σχέσεις, με την πρόοδο στο Κυπριακό. Επανέλαβε ότι τα τελευταία ευρωπαϊκά συμπεράσματα, αποτελούν θετικό μήνυμα και όχι εκβιασμό, όπως θεωρεί ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κύριος Λετυμπιώτης εξέφρασε

την πεποίθηση ότι ενδεχόμενη πρόοδος στα ευρωτουρκικά και στο Κυπριακό, μπορούν να δημιουργήσουν μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση.

Ερωτηθείς κατά πόσον η Λευκωσία ανησυχεί για το ενδεχόμενο να καταλήξει σε αδιέξοδο η προσπάθεια της απεσταλμένης Γκουτέρες εξαιτίας της αδιάλλακτη στάσης Τατάρ, ανέφερε ότι γίνεται αξιολόγηση των διαρκών αρνήσεων και αξιώσεων του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης υπογράμμισε πως οι ενέργειες του Ερσίν Τατάρ, δεν πρόκειται να αποθαρρύνουν την προσπάθεια της ελληνοκυπριακής πλευράς, ούτε να αποτρέψουν τις πρωτοβουλίες του προέδρου Χριστοδουλίδη.

Πηγή: ΡΙΚ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τηλεφωνική, Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη,tilefoniki, mitsotaki – christodoulidi