Το κίνητρο υπερίσχυσε του ενθουσιασμού

Το γκολ του Αγκουινάλντο έκρινε τον αγώνα στο Τσίρειο με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στους 40 β.
ΑΕΛ 0
ΔΟΞΑ 1
77’ Αγκουινάλντο

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η Δόξα κέρδισε την ΑΕΛ με 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Αγκουινάλντο (77’), με τις δύο ομάδες πλέον να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, στους 40 βαθμούς. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα, σε αντίθεση με την

ΑΕΛ, που δέχτηκε τη δεύτερή της συνεχόμενη ήττα.

Ο κ. Διονυσίου, που ήταν και χθες στον πάγκο των «κιτρίνων», χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς ώστε να τσεκάρει την ετοιμότητά τους αλλά και να διαπιστώσει εάν η ομάδα μπορεί να στηριχθεί σε αυτούς τη νέα περίοδο. Από την άλλη, η ομάδα της Κατωκοπιάς έδειξε ότι πήγε στο Τσίρειο με μοναδικό στόχο τη νίκη, ώστε να πιάσει την αντίπαλό της στην κορυφή του ομίλου και τα κατάφερε.

Στο πρώτο 30λεπτο, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, στη συνέχεια όμως η Δόξα ανέβασε ρυθμό και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 37’, όταν ο Γεωργίου είπε «όχι» στον Καρλίτος.

Ίδιο το σκηνικό στην επανάληψη, με τον κ. Χατζηλούκα με τις αλλαγές του να αυξάνει την πίεση προς την εστία της ΑΕΛ και να φτάνει στο ζητούμενο με κεφαλιά του Αγκινάλντο (77’), έπειτα από μπαλιά του Εντμάρ.

Εκτός για να προστατευθεί
Εκτός αποστολής του χθεσινού αγώνα έμεινε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ Ματίας Ντεγκρά, μετά τις καταγγελίες-απειλές κατά της ζωής του. Η τεχνική ηγεσία, σε συνεννόηση με τη διοίκηση, θεώρησε πως είναι καλύτερο για τον ίδιο όπως να μην αγωνιστεί. Ο Ντεγκρά δέχθηκε τηλεφώνημα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από άγνωστο, ο οποίος τον απείλησε πως αν δεν φύγει άμεσα από την Κύπρο, θα κινδυνέψει η σωματική του ακεραιότητα.

Ο Ντεγκρά, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την πιο χρυσή σελίδα στη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία της ΑΕΛ (2011-12), έχει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κίτρινους» για ακόμη έναν χρόνο.

Χθες ο ΠΑΣΠ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει απερίφραστα την απειλή κατά της ζωής του τερματοφύλακα της ΑΕΛ και καλεί τις αστυνομικές Αρχές της Κύπρου να διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση.

ΑΕΛ: Γεωργίου, Ρομπέρ, Σταύρου, Μέσκα (58΄ Παντελή), Σιέλης, Μαύρου, Α. Κυριάκου, Αγκάνοβιτς (46΄ Νεοφύτου), Σουάρες, Φράγκος, Οχένε (68΄ Γερολέμου)
ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Δημητρίου, Ρεδόντο, Λόπες (75΄ Παουλίνιο), Καρλίτος, Γουίλσον (55΄ Αγκουινάλντο), Εντμάρ, Φοφάνα, Λεάντρο, Αρέστη (55΄ Λεόν)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φράγκος / Λεάντρο (2η)

Keywords
Τυχαία Θέματα