Τραγωδία ανοιχτά της Κύπρου: Συγκλονίζει η μητέρα στρατιώτη- «Το αγαπούσε…»

Σε εκπαιδευτική άσκηση συμμετείχε, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου MH-60 Black Hawk που συνετρίβη την Κυριακή ανοιχτά της Κύπρου. Από την πτώση του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους και οι πέντε επιβαίνοντες, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, ήταν μέλη των Ειδικών Επιχειρήσεων του στρατού των ΗΠΑ.

Από τα πρώτα στοιχεία, η πτώση του ελικοπτέρου αποδίδεται σε ατύχημα που έγινε κατά τη διαδικασία ανεφοδιασμού.

Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο 24χρονος Cade Wolfe από τη Μινεσότα. Η μητέρα του μιλώντας στο CBS News, εξέφρασε τον συγκλονισμό της, τονίζοντας ότι «αγαπούσε αυτό που έκανε. Το να είσαι γονιός ενός στρατιωτικού, γνωρίζεις πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνουν».

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο έπεσε σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή περίπου 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Λάρνακας, στο ένα τρίτο της απόστασης ανάμεσα στις ακτές της Κύπρου και του Λιβάνου. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έγινε από τα αμερικανικά εναέρια και πλωτά μέσα που βρίσκονταν στην περιοχή.

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχουν αναπτυχθεί αμερικανικά αεροπλανοφόρα και υποστηρικτικά πλοία μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και των πολεμικών επιχειρήσεων που ακολούθησαν.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Αν.Μεσόγειο

Keywords
Τυχαία Θέματα