Τριμερής συνάντηση κοιν. επιτροπών Κύπρου-Ελλαδας-Ισραηλ

Την πρώτη τριμερή συνάντηση κοινοβουλευτικών επιτροπών ΚύπρουΕλλάδας - Ισραήλ, αρμόδιων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, θα φιλοξενήσει σήμερα η Βουλη΄των Αντιπροσώπων.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αβέρωφ Νεοφύτου, θα συμμετέχουν οι πρόεδροι και μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών αρμόδιων για θέματα εξωτερικής πολιτικής των τριών χωρών.

Σκοπός

της ιδρυτικής αυτής συνάντησης είναι μια πρώτη συζήτηση των ουσιαστικών αλλά και πρακτικών πτυχών της συνεργασίας.

Πρόταση της κυπριακής πλευράς είναι όπως οι συναντήσεις θεσμοθετηθούν σε ετήσια βάση, με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων που άπτονται της εγκαθιδρυθείσας τριμερούς συνεργασίας στο κυβερνητικό επίπεδο, αλλά και γενικότερα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Την έναρξη των εργασιών της συνάντησης θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Γιαννάκης Ομήρου, ενώ ο κ.Νεοφύτου θα απευθύνει εισαγωγική ομιλία.

Με το πέρας των εργασιών θα υιοθετηθεί Κοινή Δήλωση και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων σε κοινή συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής των τριών κοινοβουλευτικών αντιπροσωπιών.

Οι αντιπροσωπίες Ελλάδας και Ισραήλ θα γίνουν, εξάλλου, δεκτές από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ.Νίκο Αναστασιάδη και από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ.Ομήρου.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης διμερείς συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπιών Κύπρου-Ελλάδας και Κύπρου-Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα