Τσάμπιονς Λιγκ: Για το πρώτο βήμα Σίτι και Ρεάλ

Εδώ που φτάσαμε, πλέον, δεν υπάρχουν προγνωστικά. Απόψε υπάρχει πρεμιέρα (21:45) στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και η προσοχή στρέφεται στο «Έτιχαντ», εκεί όπου η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχτεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, σ' ένα παιχνίδι ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα.

Η Σίτι, ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει να προχωρήσει πέρα από τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, το 2012 και το 2013 δεν μπόρεσε να προκριθεί ούτε καν από τη φάση των ομίλων... Φέτος, και ενώ στην Πρέμιερ Λιγκ "αποχώρησε"

από τη μάχη του τίτλου σχετικά πρόωρα, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη με το γκολ του Ντε Μπρόιν στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης, αφού "λύγισε" με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν. Η Σίτι, εξάλλου, είναι η πρώτη αγγλική ομάδα που φτάνει στους ημιτελικούς μετά την προπέρσινη παρουσία της Τσέλσι, σώζοντας έτσι το γόητρο των ομάδων της Γηραιάς Αλβιόνας.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα παραταχθεί χωρίς τον Γιάγια Τουρέ. «Πιστεύω πως ο Γιάγια θα είναι εκτός μάχης. Δεν έχει ξεπεράσει τον μυϊκό του τραυματισμό. Μάλλον δεν προλαβαίνει ούτε το ματς με τη Σαουθάμπτον την Κυριακή», δήλωσε ενόψει της μάχης στο «Έτιχαντ» ο Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Όσο για το πώς προσεγγίζει το σημερινό παιχνίδι, είπε: «Δεν θα προσπαθήσουμε απλώς να αμυνθούμε για να φτάσουμε στον τελικό. Πάντα φιλοσοφία μου ήταν να έχω μια καλή ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο και κυνηγά τη νίκη».

Τέλος, για το πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δήλωσε: «Ο Ρονάλντο είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά θα πρέπει να ανησυχούμε για όλη τη Ρεάλ Μαδρίτης κι όχι για έναν ποδοσφαιριστή. Πρέπει να δουλέψουμε σαν σύνολο».

Μέσα Ρονάλντο και Μπενζεμά

Η Ρεάλ Μαδρίτης για έκτη συνεχόμενη φορά "βρήκε τον δρόμο" προς τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού χάρη σε ένα "χατ-τρικ" του Κριστιάνο Ρονάλντο επικράτησε με 3-0 της Βόλφσμπουργκ, ανατρέποντας την ήττα με 2-0 του πρώτου αγώνα. Η προπέρσινη πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει στον πάγκο της έναν προπονητή, τον Ζινεντίν Ζιντάν, που ως παίκτης ήξερε τον τρόπο για να σηκώνει τίτλους στο υψηλότερο επίπεδο, είτε με συλλόγους όπως η ίδια η Ρεάλ Μαδρίτης είτε με την Εθνική Γαλλίας.

Τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά συμπεριέλαβε ο Ζινεντίν Ζιντάν στην αποστολή ενόψει του σημερινού ημιτελικού.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός και ο Γάλλος στράικερ αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα τραυματισμού, όμως υπάρχει η αισιοδοξία πως θα μπορέσουν να αγωνιστούν κόντρα στους «πολίτες».

Το πρόγραμμα:

Σήμερα

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45

Αύριο

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 21:45

Keywords
Τυχαία Θέματα