ΒΙΝΤΕΟ: Χόρεψαν στην πλατεία Συντάγματος ως διαμαρτυρία για 49 χρόνια κατοχής

Στην Αθήνα για παραστάσεις βρέθηκε ο χορευτικός όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου και με αφορμή τα 49 χρόνια από την τουρκική εισβολή πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, χορεύοντας στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο χορευτικός όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου ταξιδεύει κάθε χρόνο στην Ελλάδα για παραστάσεις Επετειακού

Χοροδράματος και Κυπριακών Παραδοσιακών χορών, περιοδεύοντας σε πόλεις, χωριά και νησιά θυμίζοντας στον Ελληνικό λαό το δράμα της Κύπρου και μεταδίδοντας τη περηφάνια των νέων για τις παραδόσεις και τις ρίζες τους.

Όπως ανέφεραν στο SigmaLive, κατά την φετινή παραμονή τους στην Αθήνα, ένιωσαν  την ανάγκη να πραγματοποιήσουν ένα σύντομο δρώμενο στην πλατεία Συντάγματος ως διαμαρτυρία για τα 49 χρόνια κατοχής της μισής μας πατρίδας και να αποτείνουν φόρο τιμής στα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Σταθήκαμε σιωπηλοί, κινηθήκαμε βουβά, μαζί, χωρίς πολλά λόγια, με ομοψυχία, με τη μνήμη ζωντανή, με αυτό το παράπονο που κληρονομήσαμε, με το χρέος για τις γενιές που θα ‘ρθουν, τιμώντας όλους αυτούς που θυσιάστηκαν και όσους μέχρι σήμερα ζουν με τις τραγικές συνέπειες. Με την έγνοια στην Κύπρο και το βλέμμα στο μέλλον… Ελεύθερη και ειρηνική… Μακάρι!»

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Dance Club Ucy (@danceclubucy)

*Συμμετείχαν:

Συγκρότημα Χορευτικού Ομίλου Παν/μίου Κύπρου

*Σύλληψη ιδέας &Γενική Επιμέλεια:

Ανδρέας Σωτηρίου και Χριστιάνα Κόνιζου

Keywords
Τυχαία Θέματα