Βόλεϊ: Πρόκριση για Ανόρθωση και Σαλαμίνα

Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα σφράγισαν την πρόκριση για την ημιτελική φάση του κυπέλλου πετόσφαιρας Ανδρών.

«Θεμιστόκλειο»: Ανόρθωσις – ΑΠΟΕΛ 2-3 (25-21, 17-25, 18-25, 25-23, 13-15)

Μετά από ένα καλό πρώτο σετ η Ανόρθωσις κατάφερε να κερδίσει με 25-21 και στην ουσία να πάρει την πρόκριση για την τετράδα. Σε αυτό το σετ

ο κόουτς των «κυανολεύκων» Μάριος Κοντός παρέταξε την ομάδα του με αλλαγές αφήνοντας στον πάγκο τον τραυματία Δημητρίου και τον Κολά. Στην εξάδα μπήκαν οι Στρουγκάρεβιτς και Γ. Κοντός.

Το ΑΠΟΕΛ επηρεασμένο από την απουσία του Ευσταθίου (έφυγε από την ομάδα) παρά το γεγονός ότι στάθηκε καλά, στα κρίσιμα σημεία δεν μπόρεσε να πάρει τους πόντους που ήθελε για να πάρει το σετ. Στο δεύτερο σετ η χαλάρωση των γηπεδούχων αφού ήδη είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση, έδωσε την ευκαιρία στο ΑΠΟΕΛ να ξεδιπλώσει τις αρετές του και να κερδίσει με 17-25. Η ισοφάριση των σετ σε 1-1 επέτρεψε στους «πορτοκαλί» να διεκδικήσουν τη νίκη γοήτρου.

Το τρίτο σετ είχε «πορτοκαλί» απόχρωση αφού το ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε σε όλους τους τομείς, προηγήθηκε με 11 -21 για να κερδίσει τελικά με 18-25 και να ανατρέψει το σκορ. Η Ανόρθωσις επαναπαύτηκε στην πρόκριση και συνέχισε να παίζει χαλαρά.

Πολύ ενδιαφέρον ήταν το τέταρτο σετ αφού οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στην υπεροχή με την Ανόρθωση να διατηρεί διαφορά ενός – δυο πόντων με κορυφαίο τον Γκιουλέ και το ΑΠΟΕΛ να απαντά. Η Ανόρθωσις κατόρθωσε να προηγηθεί με 23-20, αλλά ένα σερί 1-3 με προσπάθειες του Γεωργίου και καλό μπλοκ έφερε το ΑΠΟΕΛ στον πόντο 24-23. Τελικά, η Ανόρθωσις κέρδισε με 25-23 ισοφάρισε σε 2-2 και οδήγησε τον αγώνα στο τάι – μπρέικ.

Στο τάι – μπρέικ έγινε πραγματικό ντέρμπι με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο- πόντο. Το ΑΠΟΕΛ έκανε σερί 0-3 και προηγήθηκε με άσο του Τζόρτζεβιτς 9-11. Η Ανόρθωσις όμως με τον Μιχαϊλοβιτς ισοφάρισε αλλά το ΑΠΟΕΛ με αιχμές τους Χόστερ και Γεωργίου κέρδισε με 13-15 και πήρε τη νίκη γοήτρου μέσα στη Λεμεσό με 2-3 σετ.

Ανόρθωσις (Μαρ. Κοντός): Τσιάρτσκι, Στρουγκάρεβιτς, Μιχαίλοβιτς, Γ. Κοντός, Χρυσοστόμου, Γκιουλέ, Λίμπερο: Πλατρίτης. Αλλαγές: Π. Χρυσοστόμου.

ΑΠΟΕΛ (Μ. Παμπακάς): Χατζηπαύλου, Κοζλόφσκι Τζόρτζεβιτς, Χάσικος, Γεωργίου, Χόστερ, Λίμπερο: Παντελή.

Λύκειο Λατσιών: Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών – Νέα Σαλαμίνα 0-3 (15-25, 09-25, 20-25)

Η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε δεύτερη νίκη επί του Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών με 0-3 και με συνολικό σκορ 6-0 πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας.

Χωρίς να δυσκολευτεί η Νέα Σαλαμίνα καθάρισε το πρώτο σετ με 15-25 και με το 0-1 σφράγισε την πρόκριση στην τετράδα. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» Λουκ Ρέϊνολτς άφησε εκτός δωδεκάδας τον Κολομβιανό Μπαγιάν και μετά από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος (16 Οκτωβρίου) χρησιμοποίησε τον Σουηδό λίμπερο Τέγκενροτ.

Στο δεύτερο σετ οι «ερυθρόλευκοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και αφού κυριάρχησαν στο μπλοκ, αλλά και με πλουραλισμό στο επιθετικό κομμάτι κέρδισαν με 09-25. Στο σετ αυτό οι γηπεδούχοι είχαν πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Ν. Σαλαμίνας.

Στο τρίτο σετ οι αλλαγές που έγιναν και στις δυο ομάδες, αλλά και η τακτική που έχει η ομάδα των Λατσιών να παλεύει τα παιχνίδια μετέτρεψαν σε αμφίρροπο τον αγώνα, αλλά η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να κερδίσει με 20-25 και να πάρει τη νίκη με 0-3 σετ.

Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών (Ν. Ιωάννου): Χατζηαθανασίου, Προύσαλλης, Κουλέντης, Χαριδήμου, Γαλανάκης, Μιχαήλ, Λίμπερο: Νικηφόρου, Αλλαγές: Μάτσας, Κυρίλοφ, Βραχίμης, Γερασίμου.

Νέα Σαλαμίνα (Λ. Ρέινολτς): Ιαντόλο, Χαντ, Ζηκάκης, Σοφοκλέους, Σαββίδης, Προδρόμου, Λίμπερο: Τέγκενροτ, Αλλαγές: Λιοτατής, Καλαφάτης, Χρυσοστόμου, Λίμπερο: Βραχίμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα