Βόλεϊ: Προκρίθηκε η Α.Ε Καραβά

Στο πρώτο σετ η Αναγέννηση ξάφνιασε τους γηπεδούχους δείχνοντας ότι πήγε στη Λεμεσό για να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Οι Δερυνειώτες παίζοντας συγκροτημένα έβρισκαν λύσεις, ενώ κατάφεραν να αφοπλίσουν τα ατού των Καραβιωτών κερδίζοντας με 19-25 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην πρόκριση στα ημιτελικά. Στο σετ αυτό η Pokka AEK δεν θύμισε την ομάδα των τελευταίων αγώνων, ενώ φάνηκε επηρεασμένη από την κόπωση του ευρωπαϊκού αγώνα της

Πέμπτης.

Άλλαξε εικόνα και καθάρισε την πρόκριση
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο σετ. Οι φωνές του Ιταλοαργεντινού κόουτς της Pokka ΑΕΚ Χ. Καννεστράτσι αφύπνισαν τους παίκτες του οι οποίοι παίζοντας πολύ καλό βόλεϊ κέρδισαν την Αναγέννηση με 25-15 και με την κατάκτηση του σετ εξασφάλισαν την πρόκριση στην τετράδα σε συνδυασμό και με τη νίκη 0-3 στη Δερύνεια στον πρώτο αγώνα. Η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου σε αυτό το σετ ήταν μέτρια, ενώ μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ οι «πράσινοι» φορτώθηκαν με άγχος που τους οδήγησε σε λάθη.

Έγινε ντέρμπι
Με δεδομένο ότι η πρόκριση είχε κριθεί από το δεύτερο σετ, στο τρίτο οι δυο ομάδες έπαιξαν απελευθερωμένα με στόχο τη νίκη γοήτρου. Σε αυτό το σετ ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και πήγαινε πόντο – πόντο. Καμιά από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά, κάτι που μετέτρεψε το σετ σε ντέρμπι. Η Pokka ΑΕΚ πιο τυχερή και με πιο σωστές επιλογές στους τελευταίους πόντους πήρε το σετ με 29-27 και το προβάδισμα με 2-1.

To παιχνίδι συνέχισε να είναι σχετικά ισορροπημένο και στο τέταρτο σετ το οποίο κέρδισε η Pokka ΑΕΚ με 25-22 και πήρε τη νίκη 3-1. Στο σετ αυτό η έδρα, αλλά και οι πιο ποιοτικές επιλογές που διαθέτουν οι «κιτρινόμαυροι» τους βοήθησαν να κερδίσουν τον αγώνα που εκτός από την πρόκριση στα ημιτελικά τούς δίνει πόντους και στην ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Η Αναγέννηση έδειξε για άλλο ένα αγώνα ότι αποτελεί σκληρό καρύδι και είναι ομάδα που χάνει δύσκολα τα σετ.

POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ (Χ. Καννεστράτσι): Κνέζεβιτς, Αντωνιάδης, Ροντόλφο, Ράμμα, Ράντιτς, Χριστοφή, Λίμπερο: Χ’’Δαμιανού.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. (Αντ. Κωνσταντίνου): Νικόλοφ, Α. Χρυσοστόμου, Πράϊα, Καραγιάννης, Αρμενάκης, Σωτηρίου, Λίμπερο: Zάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα