Ξεκίνησε ο καθαρισμός οικοπέδων στη Λευκωσία – Τι ισχύει για τα ιδιωτικά

Ο Δήμος Στροβόλου με ανακοίνωση ενημερώνει το κοινό ότι διεξάγονται εργασίες καθαρισμούς της βλάστησης στα οικόπεδα, βάσει προγράμματος.

Τα συνεργεία του Δήμου έχουν αρχίσει τις εργασίες από τις αρχές του Απριλίου και έχουν ενισχυθεί περαιτέρω με την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.Στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αρχές Ιουλίου, με βάση το πρόγραμμα που φαίνεται στον πιο κάτω χάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η ευθύνη για τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων βαρύνει τον εκάστοτε ιδιοκτήτη, ακόμα και αν έγινε απόρριψη άχρηστων αντικειμένων από τρίτους.

Ακόμα, υπενθυμίζεται

ότι οι δημότες μπορούν να μεταφέρουν οι ίδιοι απόβλητα χωρίς χρέωση στο «Πράσινο Σημείο Στροβόλου», το οποίο βρίσκεται πίσω από το πολυκατάστημα “Leroy Merlin”. Οι δημότες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν οι ίδιοι τα απόβλητα στο Πράσινο Σημείο, μπορούν να επωφεληθούν της διαδικτυακής υπηρεσίας κατ’ οίκον συλλογής ογκωδών αντικειμένων και κλαδευμάτων που διαθέτει ο Δήμος (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου).

Επιπλέον, και σύμφωνα με Λειτουργό του Δήμου Στροβόλου, στην περίπτωση που ιδιοκτήτης ιδιωτικού οικοπέδου δεν καθαρίζει το οικόπεδο,  τότε καθαρίζεται από τον Δήμο αλλά τα έξοδα τα επωμίζεται ο ιδιοκτήτης.

Περαιτέρω διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

(α) Αν ο καθαρισμός που θα γίνει από τον ιδιοκτήτη κριθεί ως μη ικανοποιητικός, συνεργείο του Δήμου θα προβαίνει σε συμπληρωματικό ή συνολικό καθαρισμό του χώρου.

(β) Η ευθύνη για τον καθαρισμό βαραίνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του τεμαχίου, έστω και αν έχουν τοποθετηθεί/απορριφθεί άχρηστα υλικά από τρίτους.

(γ) Η χρέωση θα γίνεται ανάλογα με τον όγκο των υλικών που θα απομακρύνονται, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα είναι μικρότερη από το ποσό των €70 ανά οικόπεδο.

(δ) Όσοι διατηρούν μηχανήματα ή άλλα χρήσιμα αντικείμενα σε ιδιωτικούς ανοικτούς χώρους, πρέπει να τα μετακινήσουν έγκαιρα για σκοπούς καλύτερου καθαρισμού, διαφορετικά ο Δήμος δεν θα φέρει οποιανδήποτε ευθύνη για τυχόν απώλεια ή πρόκληση ζημιάς.

(ε) Όσοι διατηρούν περιφραγμένα οικόπεδα και επιθυμούν ο καθαρισμός τους να γίνει από το Δήμο, τότε θα πρέπει να μεριμνήσουν έτσι ώστε να υπάρχει ανοικτή πρόσβαση για το συνεργείο του Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκίνησε, Λευκωσία –,xekinise, lefkosia –