Υπέρ του Bremain οι Ευρωπαίοι, ιδίως... οι Γερμανοί

Υπέρ της παραμονής των Βρετανών στο "κλαμπ των 28" είναι οι περισσότεροι Βρετανοί βάση νέας δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ινστιτούτου TNS η οποία ήταν αρκετά μεγάλη, (έγινε σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες) και που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Figaro, «οι Ευρωπαίοι τάσσονται σαφώς υπέρ της παραμονής των Βρετανών στην ΕΕ.

Αυτό το αίσθημα

είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο στη Γερμανία (+1%), στη Γαλλία (+6%) και στην Πολωνία (+10%) σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο.

Στη Γερμανία, το 79% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Για τη Γαλλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 65%, στην Πολωνία 64%.

Στο Λουξεμβούργο, το 66% επιθυμεί την παραμονή των Βρετανών, στην Ολλανδία το 63%, στη Δανία το 62%, στην Φινλανδία 62%, στην Τσεχία το 62%.

Ταυτόχρονα, στο Ηνωμένο Βασίλειο το στρατόπεδο του Brexit πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του στρατοπέδου του Bremain.

Το 43% (34% τον Απρίλιο) των Βρετανών επιθυμεί τη χώρα να αποχωρήσει από την Ενωση, ενώ το 41% (38% τον Απρίλιο) επιθυμεί την παραμονή.

«Στη δημοσκόπηση υπογραμμίζεται μία διαφορά ανάμεσα στην επιθυμία και την πρόβλεψη της ψήφου», επισημαίνει η εφημερίδα. Ετσι , ως προς το τελικό αποτέλεσμα, το 43% των Βρετανών θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν υπέρ τη παραμονής στην Ενωση, ενώ μόνο το 26% θεωρεί ότι τελικά οι ψηφοφόροι θα εκφρασθούν υπέρ της ρήξης των δεσμών.

«Οι Ευρωπαίοι, επειδή δεν το επιθυμούν, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι Βρετανοί μπορούν να αποχωρήσουν από την ΕΕ, πράγμα που θα προκαλούσε κάποιου είδους σοκ», εξηγεί ο πολιτικός διευθυντής του TNS Εντουάρ Λεσέρφ.

Συντριπτικά υπέρ της εξόδου, λέει η Daily Telegraph

Οι Βρετανοί έχουν διαφορετική θέση από τους Ευρωπαίους, αφού, σύμφωνα με την Daily Telegraph, 69% των σχεδόν 19.000 συνδρομητών της εφημερίδας υποστηρίζουν την έξοδο της χώρας από την 28μελή Ένωση, ενώ 29% σκοπεύουν να ψηφίσουν την παραμονή της, κατά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα