Υπο την αιγίδα του Δήμου Λ/σιας οι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Ολοκληρώνονται την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Απριλίου, οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες την έναρξη των οποίων κήρυξε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος είπε ότι “η λήψη μέτρων που συμβάλουν στον περιορισμό και την εξάλειψη των φαινομένων αποκλεισμού και περιθωριοποίησης αποτελούν τη βάση για την τόνωση της ψυχολογίας και την υγιή ενσωμάτωσή των ατόμων αυτών στο κοινωνικό σύνολο”.

Οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου

Λευκωσίας, που είναι και ο μέγας χορηγός τους.

Ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ακόμη ότι είναι τιμή για το Δήμο Λευκωσίας “να φιλοξενεί και να στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις που εξαίρουν και τιμούν το μεγαλείο και τη δύναμη ψυχής των ατόμων με νοητική αναπηρία”.

Στην Κύπρο, βρίσκονται εκλεκτοί προσκεκλημένοι των Αγώνων, όπως ο Υπουργός Αθλητισμού της Μάλτας, Chris Agius, η Πρόεδρος των Ειδικών Ολυμπιακών Μάλτας, Michelle Muscat καθώς επίσης και ο Πρόεδρος των Ειδικών Ολυμπιακών Ελλάδας, Διονύσιο Κοδέλλα, μαζί με τις αποστολές τους.

Η τελετή έναρξης των Αγώνων ξεκίνησε με παρέλαση των Ιδρυμάτων/Σχολών προς το Δημοτικό Μέγαρο και ολοκληρώθηκε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι Αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 οπότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα