ΥΠΟΙΚ: Στηρίζουμε τις προσπάθειες Ελλάδας για νέο πρόγραμμα

Η Κύπρος θα στηρίξει με όλες τις της δυνάμεις την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα στήριξης διετούς διάρκειας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «θεωρώ πως η υποβολή αιτήματος εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα στήριξης είναι πολύ σημαντική, αλλά είναι και μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θέλουμε, είπε, να διασφαλίσουμε την

παρουσία της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ, θέλουμε να αποφευχθούν σοβαρότατοι κίνδυνοι, αλλά και οδυνηρές συνέπειες τις οποίες ο ελληνικός λαός ήδη υφίσταται.

"Ξέρουμε πως ένα κράτος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα εκτός διεθνών αγορών και εκτός προγράμματος στήριξης, διότι αυτό αναπόφευκτα θα το οδηγούσε σε οικονομικό αδιέξοδο και θεωρούμε πως μέσα από ένα καλά δομημένο πρόγραμμα στήριξης, το οποίο δεν θα επικεντρώνεται στις φορολογίες και τις επιβαρύνσεις αλλά στη μεταρρύθμιση και τις κινήσει εξυγίανσης, μπορεί να δημιουργηθεί ξανά προοπτική για τη χώρα.

Ξέρουμε πως έχει ήδη δημιουργηθεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα για τους Έλληνες πολίτες. Θέλω, όμως, σήμερα να στείλω ένα μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας πως μέσα από αυτή την προοπτική μπορούν να αποφευχθούν οι κίνδυνοι και να πάει η χώρα μπροστά".

Ο Χάρης Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η Κύπρος, σε αυτό το πλαίσιο που συνοψίζει τη θέση που ανέκαθεν εξέφραζε σε σχέση με το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, θα δράσει και στο Γιούρογκρουπ και στο επίπεδο των εθνικών διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθήσουν, αλλά και εντός του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, στον οποίο επίσης εκπροσωπείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα