Μέρκελ: Να μην παραλύσουμε από το «φόβο του κακού»

Συνέντευξη Τύπου μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Συνέντευξη Τύπου για την επίθεση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως «πρέπει να υποθέσουμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, δεδομένων των όσων γνωρίζουμε μέχρι τώρα».

Πρόσθεσε πως θα ήταν «ιδιαίτερα αηδιαστικό» αν αποδειχθεί πως ο επιτιθέμενος ήταν ένας αιτών ασύλου, λέγοντας πως μια τέτοια πράξη θα ήταν προσβολή για όλους εκείνους που βοήθησαν τους πρόσφυγες και

για όλους εκείνους που έχουν πράγματι ανάγκη την προστασία της Γερμανίας.

Η Μέρκελ ευχαρίστησε επίσης τους ερευνητές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τις προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ανέφερε επίσης πως «ο φόβος του κακού» δεν θα πρέπει να σταματήσει τους ανθρώπους από την καθημερινότητά τους καθώς και το να απολαμβάνουν μέρη όπως τις χριστουγεννιάτικες αγορές όπου μπορούν να συναντηθούν με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Κάποια ακόμη σημεία από τις δηλώσεις της:
«Δώδεκα άνθρωποι που περίμεναν με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα και είχαν σχέδια για την εορταστική περίοδο, δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Πρόκειται για μια φοβερή πράξη που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει. Πολλοί άνθρωποι που τραυματίστηκαν, δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Σε αυτές τις ώρες, οι πρώτες μας σκέψεις είναι γι’ αυτούς τους ανθρώπους – τους νεκρούς, τους τραυματίες, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.

Το σύνολο της χώρας μας είναι μαζί σας σε βαθιά θλίψη. Προσευχόμαστε όλοι για εσάς.

Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονται από χθες το βράδυ για την επίλυση αυτής της ειδεχθούς πράξης. Θα πρέπει να επιλυθεί, με κάθε λεπτομέρεια και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι σύμφωνα με τους νόμους μας. Προς το παρόν γνωρίζουμε ελάχιστα με βεβαιότητα σχετικά με αυτή την πράξη.

Δεδομένου όμως τις τρέχουσες πληροφορίες, πρέπει να υποθέσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία τρομοκρατική επίθεση. Ξέρω ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για όλους μας, εάν επιβεβαιωθεί πως το πρόσωπο που διέπραξε αυτό το έγκλημα είχε ζητήσει προστασία και άσυλο στην Γερμανία. Αυτό θα ήταν ιδιαίτερα απεχθές στο πρόσωπο των πολλών Γερμανών που έχουν αφιερώσει τον εαυτό τους για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και στο πρόσωπο των πολλών ανθρώπων που χρειάζονται πραγματικά την προστασία μας και που προσπαθούν να εναχθούν στη χώρα μας.

«Είμαι σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών ντε Μεζιέρ, και με τον δήμαρχο του Βερολίνου Μάικλ Μούλερ. Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει σε λίγες ώρες.

Μαζί με το δήμαρχο και τον υπουργό Εσωτερικών θα πάω στο Breitscheildplatz το απόγευμα, προκειμένου να υποβάλλουμε τα σέβη μας. Εκατομμύρια άνθρωποι αναρωτιούνται πώς μπορεί κάποιος να πήρε τόσες ζωές, όταν γιορτάζουμε την ζωή στην περίοδο των εορτών. Εμείς δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να παραλύσουμε από τον τρόμο. Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο, θα βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε τη ζωή μας όπως θέλουμε εμείς στη Γερμανία – ελεύθεροι, ανοιχτοί και μαζί».
Πηγή ethnos.gr

The post Μέρκελ: Να μην παραλύσουμε από το «φόβο του κακού» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα