Μετά το σημερινό αδιέξοδο σε αχαρτογράφητα νερά για όλους

Προσπάθεια των δανειστών να επιβάλουν capital control για να χάσει η κυβέρνηση την εμπιστοσύνη

Το επόμενο κρίσιμο ραντεβού μετά τη σημερινή ρήξη και την αποχώρηση της ελληνικής πλευράς από τις διαπραγματευσεις που προκάλεσαν οι δανειστές… Είναι το Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης. Εκεί, αν νωρίτερα δεν έχει αλλάξει κάτι, οι 18 χώρες προτίθενται να δώσουν τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, το περιεχόμενο της πρότασης των θεσμών θα είναι το γνωστό κοκτέιλ αυξήσεων στο ΦΠΑ,

μειώσεις συντάξεων και διάφορους επιπλέον φόρους. Η απόφαση του Eurogroup θα έχει τα χαρακτηριστικά του take it or leave it. Αν η ελληνική κυβέρνηση επιμείνει στη σημερινή της στάση, οι θεσμοι θα της βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο και θα επιχειρήσουν να επιβάλουν τα επόμενα 24ωρα capital control! Πρόθεση των δανειστών με αυτό ειναι η αντίδραση της κοινωνιας και η απώλεια της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει η κυβέρνηση!

Ειναι προφανές ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά για το πώς θα ειναι η επόμενη ημέρα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό!

Την ίδια ώρα κανεις δεν γνωρίζει τις προθέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αν δηλαδή θα οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές, όπως πολλοί πιστεύουν ή αν θα προχωρήσει σε κάποια άλλη κίνηση προς την κατεύθυνση της συνεννόησης με τα άλλα κόμματα ή αν θα πάρει κάποιος άλλη πρωτοβουλία.

The post Μετά το σημερινό αδιέξοδο σε αχαρτογράφητα νερά για όλους appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα