Θερμό επεισόδιο «χρυσαυγιτών» με βουλευτή της ΝΔ στη Βουλή

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στην Βουλή μεταξύ «χρυσαυγιτών» βουλευτών και του βουλευτή της ΝΔ και πρώην συνδικαλιστή των αστυνομικών κ. Δ. Κυριαζίδη.

Κατά την διαδικασία κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Κυριαζίδης κατηγόρησε τους «χρυσαυγίτες» ότι χρησιμοποιούν τα ιερά σύμβολά μας, όπως η ελληνική σημαία,

σαν «σκουπόξυλα» προκειμένου να προβούν σε βίαιες πράξεις.

Μάλιστα κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Ραφήνα όπου φαίνονται, όπως είπε, στελέχη της «Χρυσής Αυγής» να χτυπούν τους πάγκους των μικροπωλητών χρησιμοποιώντας την ελληνική σημαία.

Οι βουλευτές  της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας  αντέδρασαν οργισμένα και άρχισαν να φωνάζουν, εκτοξεύοντας κατηγορίες όπως  «είστε μασόνοι», «εσείς έχετε κάνει τη σημαία κ…πανο» και «κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορεί ότι δεν τιμούμε τα ιερά σύμβολα».

Ο προεδρεύων κ. Λ. Γρηγοράκος τους ζήτησε να σεβαστούν το χώρο. «Εδώ είναι Βουλή», τους είπε, αν και οι φωνές τους ακούγονταν μέχρι έξω στους διαδρόμους.

Ηλ. Κασιδιάρης: «Όποιος διαφωνεί με το πολίτευμα ας κάνει πραξικόπημα»

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Κυριαζίδη, ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ ότι εκείνη είναι το κόμμα «που δεν σεβάστηκε την σημαία, την έκανε κουρελόχαρτο, την έδωσε σε πακιστανούς προς 20 ευρώ για να την κρατούν στις συγκεντρώσεις της». Μάλιστα, κατέθεσε και εκείνος στα πρακτικά σχετικές φωτογραφίες από κομματικές συγκεντρώσεις της ΝΔ, τονίζοντας ότι «δεν δικαιούνται να ομιλούν για τη σημαία και την πατρίδα την οποία εμείς υπηρετήσαμε ευόρκως και ευδοκίμως στον στρατό και στους δρόμους στον πολυετή αγώνα που κάνουμε για τη σημαία και για κανέναν άλλο λόγο».

Μάλιστα αναφερθείς στις φωνές περί άκρων και στις βολές που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι με την στάση του τα προηγούμενα χρόνια έβαλε την «Χρυσή Αυγή» στην Βουλή, ο κ. Κασιδιάρης τόνισε: «Την Χ.Α. δεν την έβαλε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα γιαούρτια των αγανακτισμένων –αν και το γιαούρτι κάνει καλό στην επιδερμίδα», όπως είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «Στη Βουλή μας έβαλε ο ελληνικός λαός και κανένα κόμμα». Μάλιστα εγκάλεσε τα κόμματα για την στάση που τηρούν έναντι της «Χρυσής Αυγής», δηλώνοντας: «Όποιος διαφωνεί με το πολίτευμα αυτό ας κάνει πραξικόπημα». «Οδηγείτε τη χώρα στο χάος και είναι λογικό ο λαός να αντιδράσει και να αγκαλιάσει την προσπάθειά μας», σημείωσε.

Επίσης, επιτέθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα καταγγέλλοντάς τον ως «λασπολόγο και ψεύτη» διότι προσπάθησε να συσχετίσει την Χ.Α. με την τρομοκρατία. «Αν θέλει να αναζητήσει ποιοι είναι τρομοκράτες ας κοιτάξει την κομματική του πελατεία», τόνισε. Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε και κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια, κατηγορώντας τον επειδή απέσυρε την αστυνομική φρουρά από τους βουλευτές της Χ.Α. Όπως είπε «αν πειραχθεί έστω κα

Keywords
Τυχαία Θέματα