Euro 2012: Γερμανία ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου!

Η Γερμανία επικράτησε 2-1 της Δανίας και πήρε την πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στα προημιτελικά, κάτι που… εύχονταν όλοι οι Έλληνες!

Θα είναι εκδίκηση; Πόλεμος; Κανείς δεν γνωρίζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι οι Έλληνες ένιωσαν μία ικανοποίηση που η Γερμανία θα βρεθεί απέναντι στην εθνική ομάδα της χώρας μας στα προημιτελικά. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να τους δώσουμε μία ηχηρή απάντηση για όλα αυτά τα υποτιμητικά σχόλια που γίνονται κατά καιρούς για

τη χώρα που δίδαξε πολιτισμό σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ επικράτησε με αρκετά δύσκολο τρόπο 2-1 της Δανίας στο Λβιβ με αποτέλεσμα να πάρει την πρώτη θέση του 2ου ομίλου και θα τεθεί αντιμέτωπη με τους μαχητές Έλληνες που θα τα δώσουν όλα για να προκριθούν στα ημιτελικά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω. Στο 2’ ο Μίλερ έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια του Άντερσεν. Στο 6’ τα «πάντσερ» έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Τότε, ο Σβάινσταϊγκερ έκανε τη σέντρα με την μπάλα να κοντράρει και να στρώνεται στον Μίλερ ο οποίος είδε τον Άντερσεν να κάνει εκπληκτική απόκρουση και να του αρνείται το γκολ.

Η ανωτερότητα της «νασιοναλμανσάφτ» επιβεβαιώθηκε στο 19’ όταν ο Ποντόλσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Σίμον Κάερ και με πλασέ έκανε το 1-0 στην 100η συμμετοχή του με το εθνόσημο στο στήθος.

Η απάντηση των σκληροτράχηλων Σκανδιναβών δεν άργησε να έρθει. Στο 24΄μετά από κόρνερ ο Μπέντνερ έκανε την πρώτη κεφαλιά με τον Κρον Ντέλι με νέα κεφαλιά να ισοφαρίζει και να δίνει ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του Μόρτεν Όλσεν.

Από εκεί και πέρα υπήρξε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με τη Γερμανία να έχει τον απόλυτο έλεγχο και τη Δανία να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πιθανά λάθη στην άμυνα των αντιπάλων. Στο 51΄ η Δανία έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Γιάκομπ Πόουλσεν έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει ελάχιστα άουτ.

Στη συνέχεια, η Γερμανία «καθάρισε» αμυντικά καθώς δεν απειλήθηκε καθόλου από τη Δανία. Όλα τελείωσαν στο 80΄για τις δύο ομάδες, όταν και η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ πέτυχε και δεύτερο τέρμα παίρνοντας την πρώτη θέση.

Ο Κλόσε βγήκε στην αντεπίθεση και γύρισε την μπάλα στον επερχόμενο Μπέντερ ο οποίος με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που φέρνει τους Γερμανούς στο δρόμο της Ελλάδας!

Το Onsports σας μετέφερε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης: Δανία – Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα