Δεν σταματάει πουθενά η ΑΕΚ

16:44 15/2/2015 - Πηγή: AEK365

Πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 2-0 επιβλήθηκε η ΑΕΚ του Αχαρναϊκού στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση με δύο γκολ προς τα τέλη του κάθε ημιχρόνου, από τον Μπαρμπόσα (38') και Αραβίδη (79'), πήρε την 14η νίκη της στο πρωτάθλημα και πλέον απολαμβάνει με ησυχία το ρεπό της ερχόμενης αγωνιστικής, πριν υποδεχθεί την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ, σε 10 ημέρες. Και το σκορ

μπορεί να χαρακτηριστεί... πλασματικό, με δεδομένο ότι η Ένωση είχε πολλές και κλασσικές ευκαιρίες για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο ματς. Ωστόσο, είτε έπεφτε πάνω στον πολύ καλό Μιχάλη Παγούδη, είτε οι ποδοσφαιριστές της δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια (πάσα ή τελείωμα), είτε έψαξαν το... εξεζητημένο, με αποτέλεσμα να χαθούν σπουδαίες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Παρ' όλα αυτά οι παίκτες του Δέλλα έβγαλαν και πάλι το καλό γνωστό πρόσωπό τους, με αυτοματισμούς και ταχύτητα, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, καταφέρνοντας και πάλι να βγάλουν πολλές φάσεις απέναντι σε μαζική ζώνη άμυνας αντίπαλης ομάδας.


Το ματς

Με πολλή όρεξη και διάθεση μπήκε στο γήπεδο η ΑΕΚ, με τον Δέλλα να κάνει μόνο τις αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα, συγκριτικά με αυτή που παρέταξε στο Φάληρο, την περασμένη Τετάρτη. Οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» θέλησαν από νωρίς να καθαρίσουν το ματς και να διάσουν πανηγυρική διάσταση στο παιχνίδι. Όπως ήταν και στην εξέδρα, με τα συνθήματα κατά του Ολυμπιακού και το «ΑΕΚ μπορείς, μπορείς να προκριθείς» να δονεί την ατμόσφαιρα του Σταδίου. Και αυτό θα μπορούσε να γίνει από πολύ νωρίς, αν δεν συνέβαιναν δύο πράγματα. Πρώτον, δεν έπεφταν πάνω στον Παγούδη, ο οποίος μέχρι τη στιγμή του πρώτου τέρματος, έδειχνε ανίκητος και δεύτερον αν οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική τους προσπάθεια.

Μέχρι το 38' όπου ο Μπαρμπόσα έκανε το 1-0, με εκπληκτικό γύρισμα μέσα στην περιοχή και σουτ με το δεξί στην αντίθετη γωνία, η Ένωση είχε προειδοποιήσει τουλάχιστον 6 φορές. Είχε μεγάλη ευκαιρία σε διαγώνιο σουτ του Πλατέλλα (5'), πολύ καλή στιγμή με κοντινή κεφαλιά του Αραβίδη (7') και οριζόντιο δοκάρι σε τρομερό σουτ του Πλατέλλα (18'), ενώ ουκ ολίγες φορές απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή, με τους Μάνταλο, Μπαρμπόσα, Πλατέλλα και Γιόχανσον.

Η ΑΕΚ έβγαλε και πάλι αρκετούς αυτοματισμούς στο γήπεδο, είχε ταχύτητα και καλή κυκλοφορία (χαρακτηριστικό είναι πως το ημίχρονο έκλεισε με 70-30% κατοχή μπάλας και 16-2 τελικές ενέργειες) και αν ήταν πιο προσεκτικοί οι ποδοσφαιριστές στην τελική προσπάθεια, θα είχε πετύχει περισσότερα, του ενός, γκολ στο πρώτο μέρος, όπου μετά το 1-0 είχε δύο ακόμα κλασσικές ευκαιρίες με τον Χρήστο Αραβίδη, ο οποίος και στις δύο φάσεις προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Παγούδη αντί να πλασάρει. Αντίθετα, είχαν και οι φιλοξενούμενοι τις δικές τους φάσεις, που θα μπορούσαν να βάλουν σε μπελάδες την ΑΕΚ. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν σε λάθος συνεννόηση του Πεταυράκη με τον Ανέστη, στο 39', με τον Ιορδανίδη ευτυχώς να κόβεται τελευταία στιγμή από τον αμυντικό της Ένωσης και η μεγαλύτερη στο 44' όταν ο Καλογερόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη, αλλά πλάσαρε άουτ.

Αποθέωση Αραβίδη

Ορεξάτη μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ και προσπάθησε όσο το δυνατόν πιο νωρίς να πετύχει ένα ακόμα τέρμα και να «κλειδώσει» το ματς. Και το έψαξε με κάθε τρόπο. Αφού πρώτα έκλεισε τον Αχαρναϊκό στο μισό του γήπεδο και εν συνεχεία μέσα στην περιοχή του, απείλησε δύο φορές με τον Αραβίδη στο πρώτο 15λεπτο. Ωστόσο ο επιθετικός της Ένωσης φαινόταν να μην βρίσκεται στη... μέρα του. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η ΑΕΚ κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Μάνταλο, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, με τον «μαέστρο» του «δικεφάλου» στη συνέχεια να παίρνει την κατάσταση στα... πόδια του και να γίνεται μόνιμος δημιουργός φάσεων μπροστά από την εστία του Παγούδη.

Οσο περνούσε η ώρα, κάποια σημάδια κούρασης παρουσιαζόντουσαν στους παίκτες της ΑΕΚ και ο Δέλλας έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 70' ρίχνοντας τον Κρισάντους στο γήπεδο, βγάζοντας τον Πλατέλλα και περνώντας τον Αραβίδη στα άκρα. Η πίεση αυξανόταν ολοένα και περισσότερο και η Ένωση έφτασε σε δύο ακόα μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη στο 75' με σουτ του Γιόχανσον και η δεύτερη 2' αργότερα με τον Κρισάντους. Ο Νιγηριανός έκανε τρομερή κούρσα από τη μεσαία γραμμή, βρέθηκε απέναντι από τον Παγούδη, όμως ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ. Και τελικά η... λύση βρέθηκε από στημένη φάση. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Αραβίδης που είχε «παλέψει» για ένα γκολ, κατάφερε να το πετύχει με το κεφάλι στο 79' με το γήπεδο να τον αποθεώνει εν χορώ. Εν συνεχεία η ΑΕΚ έκανε συντήρηση δυνάμεων, κυκλοφορώντας τη μπάλα στο μισό γήπεδο του Αχαρναϊκού, αναζητώντας ένα ακόμα τέρμα, χωρίς ωστόσο να φορτσάρει.

Οι συνθέσεις:

AEK: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Πεταυράκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (14' Γροντής), Πλατέλλας (69' Kρισάντους), Μπαρμπόσα (80' Ντούνης), Μάνταλος, Αραβίδης

Αχαρναϊκός: Παγούδης, Άντονι, Μωϋσιάδης, Ζώνας, Ιωαννίδης, Αθανασίου (89' Ντίμιταρ), Καλογερόπουλος (81' Σκαθαρούδης), Νιάρος, Ιορδανίδης (73' Παπατόλιος), Γέσιτς, Ταμπάκης

17.51 Με συνθήματά του ο κόσμος της ΑΕΚ (ξεπερνάει τώρα τις 10.000) ζητάει το Κύπελλο...

17.50 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παίρνει θέση στο μεγάλο μπουθ του ΟΑΚΑ πάνω από τα επίσημα

17.47 Το τραγούδι έχει ξεκινήσει νωρίς στο πέταλο, ενώ η προσέλευση του κόσμο συνεχίζεται

17.45 Η ΑΕΚ ολοκληρώνει την προθέρμανσή της και πηγαίνει στα αποδυτήρια με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά τους παίκτες

17.33 Περίπου 5.000 κόσμου έχει αυτή τη στιγμή στο ΟΑΚΑ και η προσέλευση συνεχίζεται

17.22 Και η ΑΕΚ κάνει την εμφάνιση της για ζέσταμα με τον κόσμο να ζητά από τους παίκτες να... νικήσουν τον Ολυμπιακό

17.19 Στη θύρα 22 του ΟΑΚΑ παίρνουν θέση οι λιγοστοί οπαδοι του Αχαρναϊκού

17.17 Ο Αχαρναϊκός κάνει την εμφάνισή του στο γήπεδο

17.08 Ο Γιάννης Ανέστης βγαίνει για ζέσταμα και θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο της ΑΕΚ

17.04 Τον Σβάρνα άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Δέλλας. Η ΑΕΚ δηλαδή δεν έχει καθαρό στόπερ στον πάγκο και στην περίπτωση που χρειαστεί κατά τη διάρκεια του αγώνα τότε οι Ρόβας και Γεωργέας μπορούν να καλύψουν τη θέση.

17.00 Αρχίζει και μαζεύεται κόσμος στις εξέδρες

16.43 Οι δύο ομάδες έχουν φτάσει στο γήπεδο και έχουν κάνει ήδη την πρώτη τους αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο.

16.42 Μετά από καιρό σε εντός έδρας αγώνα της ΑΕΚ επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες. Έχει ήλιο με λίγα σύννεφα πάνω από το γήπεδο και λίγο κρύο που... αντιμετωπίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα