«Φτωχοί Έλληνες, θα υποφέρετε»

11:42 19/6/2012 - Πηγή: AEK365

Στο ίδιο ειρωνικό και προκλητικό κλίμα των τελευταίων ημερών εξακολουθεί να κινείται η γερμανική εφημερίδα "BILD" με αφορμή τον προημιτελικό για το EURO 2012 ανάμεσα στην Γερμανία και την Ελλάδα που θα γίνει την Παρασκευή στο Γκντανσκ. Στην σημερινή της έκδοση γράφει στον τίτλο: "Φτωχοί Έλληνες. Είστε το επόμενο θύμα. Καμία βοήθεια από τον Λεβ για να σωθείτε".
Στην συνέχεια

ο συντάκτης του κειμένου γράφει: "Η Γερμανία δεν περιμένι τον προημιτελικό της Παρασκευής. 90 λεπτά, δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Παίζει και η κρίση χρέους. Χαίρεται, αγαπητοί Έλληνες, δώστε τσάμπα την προτομή σας την Παρασκευή! Ενάντια στον Γιόακιμ Λεβ δεν θα σας βοηθήσει να σωθείτε!
Αυτά είναι τα σκληρά γεγονότα του ποδοσφαίρου:
Η Γερμανία είναι η τρίτη ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFAκαι η Ελλάδα (τουλάχιστον) 15η. Η Γερμανία δεν έχει χάσει κανένα από τα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια κόντρα στην Ελλάδα (πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες)".
Η εφημερίδα αντιμετωπίζει με ειρωνική διάθεση και την δήλωση του Φερνάντο Σάντος: "Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας ανακοίνωσε: Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά όποιος παίζει εναντίον μας, πρέπει να φτύσει αίμα για να μας νικήσει.... Όπως όταν οι Έλληνες εξοφλήσουν τα χρέη τους με το ίδιο δάγκωμα...".
Πάντως το κείμενο τελειώνει με την φράση: "Καλό είναι να γνωρίζετε ότι έχουμε φίλους στην Ελλάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα