Σαλπιγγίδης: Ομάδα με προβλήματα ο ΠΑΟ

14:34 17/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει σοβαρά προβλήματα ωστόσο δεν παύει να έχει ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ όπως υποστήριξε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ο οποίος υπογράμμισε πως αυτό που πρέπει να σκέφτεται ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ είναι πώς θα παίξουν όσο το δυνατόν καλύτερα για να φύγουν με την νίκη αύριο από το ΟΑΚΑ.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ

βραβεύτηκε με τον τίτλο του MVP της 10ης αγωνιστικής και σε δηλώσεις του τόνισε αρχικά: "Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που με ψήφισε. Όταν αγωνίζεσαι, δεν έχεις στο μυαλό σου αν θα πάρεις βραβείο, αυτό είναι κάτι που το κρίνει ο κόσμος. Δεν νομίζω πως σημαίνει κάτι το ξεχωριστό για τα παιχνίδια. Το κίνητρο κάθε αγωνιστική είναι το ίδιο είτε πάρεις ένα βραβείο, είτε όχι".
Για την σημασία που έχει το βραβείο για τον ίδιο δήλωσε: "Ξέρετε πως άρχισα την χρονιά με τραυματισμό. Σιγά - σιγά προσπαθώ να βρω τον ρυθμό μου. Είναι θετικό ότι σκόραρα αλλά αυτό που έχει σημασία για έναν αθλητή είναι να σκοράρει και να κερδίζει η ομάδα του. Να σκοράρεις και να μην τα καταφέρει η ομάδα σου να νικήσει δεν έχει αξία. Αυτό έχω πάντα ως φιλοσοφία στην καριέρα μου, πάνω από όλα είναι η ομάδα και μακάρι να βάζω γκολ και να κερδίζουμε βαθμούς".
Στην συνέχεια ο Σαλπιγγίδης μίλησε
- Για την πραγματική κατάσταση της ομάδας πέρα από τις ατομικές διακρίσεις: "Η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης, είμαστε στην δεύτερη θέση και θέλουμε να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Από την αρχή της χρονιάς έχουμε πει πως θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, κάτι που κάνουμε όλα τα τελευταία χρόνια. Έχουν έρθει πολλά νέα παιδιά, ξέρουμε πως το καλοκαίρι ήταν λίγο περίεργο σε ό,τι έχει να κάνει με το ρόστερ της ομάδας, με τον προπονητή και το τεχνικό τιμ δουλεύουμε καλά και ελπίζω να βελτιωνόμαστε από αγωνιστική σε αγωνιστική. Εύχομαι κάθε εβδομάδα να βρίσκεται εδώ ένα παιδί να παίρνει το βραβείο γιατί αυτό θα σημαίνει πως παίζουμε καλά, θα βάζουμε όμορφα γκολ και αυτό πάνω από όλα θα βοηθά την ομάδα".
- Για τα δύο ντέρμπι που ακολουθούν: "Όταν είσαι στην δεύτερη θέση για να διατηρηθείς και να πας ψηλά πρέπει να κερδίζεις όλα τα ματς. Όταν έχεις αντιπάλους τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, δύο μεγάλες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι ένα έξτρα κίνητρο, αλλά αν κερδίζεις αυτές τις ομάδες και χάνεις από θεωρητικά μικρότερου επιπέδου τότε δεν έχει νόημα. Γιατί τρεις βαθμούς παίρνεις με τον Παναθηναϊκό, τρεις και με μία άλλη ομάδα. Κατά συνέπεια όλα τα ματς είναι σημαντικά".
- Για την αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό: "Αυτό αφορά τα παιδιά που βρίσκονται εκεί. Δεν πρέπει να απασχολεί εμάς, εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την δική μας ομάδα και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά".
Για το αν παίζει ρόλο η διοικητική και αγωνιστική σταθερότητα στον ΠΑΟΚ: "Παίζουν ρόλο αυτά. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει διοικητική σταθερότητα, να μην έχει προβλήματα με το τεχνικό τιμ, να μην γίνονται αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, γιατί έτσι μια ομάδα δουλεύει καλύτερα και είναι προσηλωμένη στο στόχο της".
- Για το πως δέχονται
Keywords
Τυχαία Θέματα