iPhone 11: Το αποτέλεσμα δέκα χρόνων καινοτομίας

Techblog.gr

Ανά τα χρόνια η Apple ηγούνταν στον σχεδιασμό και δημιουργούσε η ίδια τις τάσεις στα smartphones. Δεν είναι λίγες οι φορές που η εταιρεία αποτέλεσε τη δημιουργό μεγάλων καινοτομιών. Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο iPhone ήταν

ένα επαναστατικό κινητό το οποίο χρησιμοποιούσε τεχνολογία αιχμής και είχε την ικανότητα να συνδέεται στο ίντερνετ.

Οι Android συσκευές τα πρώτα χρόνια αντέγραφαν τα iPhones όμως σήμερα με εκατοντάδες κατασκευαστές ανά τον κόσμο, τη διαρκώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία και με μία νέα Android συσκευή να παρουσιάζεται σχεδόν κάθε εβδομάδα, δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να καινοτομήσει μια εταιρεία.

Τα iPhone 11 όπως αναλύσαμε είναι συσκευές με όχι και τόσες πολλές καινοτομίες. Ωστόσο, τα iPhones στο παρελθόν αποτέλεσαν σημείο αναφοράς τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά για κάθε smartphone που κυκλοφορούσε στην αγορά. Πάμε λοιπόν να δούμε τις καινοτομίες του κάθε iPhone χωριστά και κατά πόσο αυτές επηρέασαν την τεχνολογική εξέλιξη των κινητών.

29 Ιουνίου 2007 – iPhone

Multi touch οθόνηΕύχρηστο web browser για κινητά

Τότε, ο CEO της Microsoft, Steve Ballmer, ανέφερε ότι η τιμή της συσκευής ήταν εξωφρενικά υψηλή και δεν θα είχε ποτέ επιτυχία σε εταιρικούς πελάτες διότι δεν διέθετε πληκτρολόγιο. Το περιοδικό TIME θεώρησε το iPhone ως την καλύτερη εφεύρεση της χρονιάς.

11 Ιουλίου 2008 – iPhone 3G

3G συνδεσιμότηταApp StoreΠλοήγηση με GPS19 Ιουλίου 2009 – iPhone 3GSΛειτουργία Copy and PasteParental ControlsΒιντεοκάμερα

Αρκετοί tech reviewers και χρήστες άρχισαν να αναρωτιούνται αν αξίζει η αναβάθμιση από το iPhone 3G στο iPhone 3GS

24 Ιουλίου 2010 – iPhone 4

FaceTimeSelfie camera

Την εποχή εκείνη η Apple έκανε μήνυση στην Google και την HTC για το Nexus One, ένα smartphone με ψηφιακό πληκτρολόγιο παρόμοιο με αυτό των iPhone.

14 Οκτωβρίου 2011 – iPhone 4SSiriiCloudiMessageHD video recording

H Apple έκανε μήνυση στην Samsung για το Galaxy Nexus. Η NASA έστειλε δύο iPhone στο διάστημα. Ο Steve Jobs πέθανε μία εβδομάδα πριν την παρουσίαση των iPhone 4S. Και ο Tim Cook γίνεται CEO της Apple με πρώτη του δουλειά την παρουσίαση των νέων iPhone.

21 Σεπτεμβρίου 2012 – iPhone 5

Συνδεσιμότητα 4G LTELightning connector

Η Samsung χάνει μία δικαστική διαμάχη σχετικά με τον σχεδιασμό ενός smartphone και καταβάλει στην Apple το ποσό του 1 δις δολάρια.

20 Σεπτεμβρίου 2013 – iPhone 5C, iPhone 5S

Slo-mo κάμεραTouch ID αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτωνΚέντρο ειδοποιήσεων

Για πρώτη φορά η Apple παρουσίασε ταυτόχρονα δύο συσκευές. Αν και η εταιρεία συνέχισε την παράδοση αυτή τα επόμενα χρόνια τα iPhone 5C δεν είδαν διάδοχο εξαιτίας των απογοητευτικών πωλήσεων. Τα iPhone πωλούνται για πρώτη φορά στην Κίνα.

19 Σεπτεμβρίου 2014 – iPhone 6, 6 Plus

Apple PayΚλήσεις μέσω Wi-Fi

Η Apple παρουσίασε ύστερα από χρόνια τη μεγαλύτερη αναβάθμιση των iPhones τα οποία είχαν οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών. Αρκετές εταιρείες όπως η Samsung, η LG και η Nokia, γέλασαν εις βάρος της Apple για το σκάνδαλο Bendgate. Παρ’ όλα αυτά, οι συσκευές έκαναν 10 εκατομμύρια πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα.

25 Σεπτεμβρίου 2015 – iPhone 6s, 6s Plus3D TouchApple Music16 Σεπτεμβρίου 2016 – iPhone 7, 7 Plus

Αφαίρεση της θύρας ακουστικών

H Apple για πρώτη φορά από το 2001 είδε μείωση εσόδων της και οι πωλήσεις των iPhone άρχισαν να μειώνονται σταθερά κάθε τρίμηνο. Η έλλειψη μεγάλων αναβαθμίσεων έκανε τους χρήστες να πιστεύουν ότι η εταιρεία ανανεώνει πλήρως τα smartphone της κάθε 3 χρόνια.

Για πρώτη φορά κυκλοφόρησε iPhone σε κόκκινο χρώμα και οι αντίπαλες εταιρείες σχολίαζαν αρνητικά τα dongles, τα οποία πλέον ήταν απαραίτητα όταν κάποιος ήθελε να χρησιμοποιήσει συμβατικά ακουστικά ή να φορτίζει το κινητό και να ακούει μουσική ταυτόχρονα.

22 Σεπτεμβρίου 2017 – iPhone 8, 8 Plus, iPhone X

Ασύρματη φόρτισηΤεχνολογία αναγνώρισης προσώπουNotch

Η Apple αφαίρεσε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, το home button και για πρώτη φορά κυκλοφόρησε μία σχεδόν bezel-less συσκευή. Αρκετές εταιρείες και χρήστες κατέκριναν την κίνηση της εταιρείας να αφαιρέσει το forehead και να το αντικαταστήσει με notch. Ωστόσο, σήμερα το 90% των νέων συσκευών διαθέτει notch, το punch hole της Samsung, ή pop-up κάμερες.

21 Σεπτεμβρίου 2018 – iPhone XS, XS Max

Το πρώτο 7nm chip, A12 Bionic10 Σεπτεμβρίου 2019 – iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max

Η Apple προσθέτει για πρώτη φορά τρεις πίσω κάμερες στα iPhone. Το πρόβλημα στα iPhone 11 είναι ο σχεδιασμός του module των καμερών, το οποίο δεν αρέσει σχεδόν σε κανέναν χρήστη.

Εσείς ποιες θεωρείτε τις μεγαλύτερες καινοτομίες των iPhone;

Keywords
Τυχαία Θέματα