Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει από την Apple εργοστάσια στις Η.Π.Α αν θέλει να αποφύγει τους φόρους στην Κίνα

12:41 9/9/2018 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Η Apple θα αυξήσει τις τιμές των προϊόντων της στις Η.Π.Α λόγω της φορολογίας στα προϊόντα που κατασκευάζει στην Κίνα, με το Ντόναλντ Τραμπ να απαντάει πως αν θέλει να αποφύγει τους φόρους, θα πρέπει όλα τα προϊόντα της να τα κατασκευάζει στις Η.Π.Α, χτίζοντας μονάδες παραγωγής.

Τις έντονες ανησυχίες της εξέφρασε η Apple την Παρασκευή μιας και η υψηλή φορολογία στα προϊόντα που κατασκευάζονται

στην Κίνα και εισάγονται στις Η.Π.Α, θα φέρει αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές, με τα προϊόντα που αναμένεται να πωλούνται πιο ακριβά να είναι τα Apple Watch, HomePod, Apple Pencil, Air Pods, Mac Mini, καλώδια, αντάπτορες και άλλα αξεσουάρ. Για να κατανοήσουμε την έκταση του ζητήματος αυτού, θα αναφέρουμε πως η αξία των προϊόντων που εισάγει η Apple φτάνει τα 200 δισ. δολάρια, εκ των οποίων το 25% αποτελεί το φόρο προς τις Η.Π.Α.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple αναφέρει πως η φορολογία που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ θα πλήξει τον ανταγωνισμό μιας και οι τιμες των προϊόντων της θα αυξηθούν, με συνέπεια να επηρεαστεί και η αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών στις Η.Π.Α, με τον ίδιο τον Πρόεδρο να σχολιάζει πως η αύξηση των τιμών είναι πολύ πιθανή λόγω της τακτικής του απέναντι στην Κίνα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Κύριος Τραμπ πρότεινε σε ανάρτησή του στο Twitter μια “εύκολη λύση” για την αποφυγή της φορολογίας. Το μόνο που πρέπει να κάνει η Apple είναι να χτίσει μονάδες παραγωγής στις Η.Π.Α έτσι ώστε να κατασκευάζει όλα της τα προϊόντα μέσα στη χώρα, αποχωρώντας ουσιαστικά από την Κίνα.

Κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν πρέπει να είναι, μιας και η Apple στηρίζεται στους χαμηλούς μισθούς των εργαζομένων στην Κίνα και τις τεράστιες μονάδες παραγωγής που υπάρχουν διαθέσιμες εκεί, με την εταιρεία να συνεργάζεται με τη Foxconn για την κατασκευή των iPhone, της οποίας το μεγαλύτερο εργοστάσιο έχει έκταση 3.6 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απασχολεί 450.000 εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονται με 450 δολάρια το μήνα, ενώ πολλοί από αυτούς μένουν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Apple prices may increase because of the massive Tariffs we may be imposing on China – but there is an easy solution where there would be ZERO tax, and indeed a tax incentive. Make your products in the United States instead of China. Start building new plants now. Exciting! #MAGA

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 8 Σεπτεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα