Το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής του αναδιπλούμενου Samsung smartphone δικαιολογεί τα 1800 δολάρια;

Techblog.gr

Η Κορεατική υπηρεσία CGS-CIMB Research δημοσίευσε μια αναφορά για την εκτίμηση του κόστους των εξαρτημάτων του αναδιπλούμενου smartphone της Samsung για να διαπιστώσει αν δικαιολογείται η υψηλή τιμή πώλησης, ενώ ταυτόχρονα κάνει και μια σύγκριση με τα Galaxy S9+ και iPhone Xs Max.

Η λίστα με τα εξαρτήματα από τα οποία θα αποτελείται

το αναδιπλούμενο smartphone δείχνει πως το ακριβότερο από όλα θα είναι οι οθόνες που θα διαθέτει, μια στις 7.3 ίντσες που θα διπλώνει στη μέση και μια στις 4.58 ίντσες που θα βρίσκεται στο εξωτερικό της συσκευής. Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα έχουμε δύο μπαταρίες με συνολική χωρητικότητα 5000mAh-6000mAh, κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο μιας και οι απαιτήσεις σε ενέργεια για ένα τέτοιο smartphone θα είναι μεγάλες.

Ο σχετικός πίνακας δείχνει πως το κόστος των εξαρτημάτων για τη συναρμολόγηση του αναδιπλούμενου smartphone είναι 65% μεγαλύτερο από αυτό των Galaxy S9+ και iPhone Xs Max. Άρα, δεδομένου του ότι οι συγκεκριμένες συσκευές πωλούνται ήδη σε υψηλή τιμή, με αποκορύφωμα το Xs Max, τότε θα πρέπει να περιμένουμε μια τιμή αρκετά υψηλότερη για το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung.

Έτσι, λόγω του μεγαλύτερου κόστους κατασκευής του, η τιμή του αναμένεται να φτάσει τα 1800 δολάρια, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως οι πωλήσεις των αναδιπλούμενων smartphone, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, θα φτάσουν περίπου τα 3.5 εκατομμύρια τεμάχια για το επόμενο έτος, με τον αριθμό αυτό να φτάνει τα 24 εκατομμύρια το 2022.

Τέλος, οι τιμές αυτών των smartphone θα αλλάξουν σταδιακά και όσο η τεχνολογία αυτή γίνεται όλο και πιο προσιτή, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως η μέση τιμή ενός τέτοιου smartphone θα έχει φτάσει τα 1300 δολάρια το 2022. Μέχρι τότε ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος μιας και προς το παρόν η Samsung Display έχει τα πρωτεία αφού μπορεί να κατασκευάσει 1 εκατομμύριο αναδιπλούμενες οθόνες το χρόνο, με την LG Display να αναμένεται να φτάσει αυτόν τον αριθμό το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα