Διευκρινήσεις αρμοδίων για τις κάρτες νοσηλείας και την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας

16:32 24/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠρ.) του Υπουργείου Οικονομικών σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου (23 και 24 Αυγούστου 2012) που αναφέρονται στο θέμα της παροχής υπηρεσιών Κάρτας Νοσηλείας και Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας από το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη Λευκωσίας, αναφέρει ότι έχοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το ΚΕΠ Λευκωσίας και τις διαμαρτυρίες των πολιτών, ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας με σκοπό τη λήψη μέτρων για αποσυμφόρηση του ΚΕΠ

και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ως εκ τούτου, οι δύο αρμόδιες Αρχές, αποφάσισαν, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν τόσο στο ΚΕΠ όσο και στο Υπουργείο Υγείας με την ακόλουθη διευθέτηση, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα: Το Υπουργείο Υγείας (γωνία Προδρόμου και Χείλωνος) θα παραλαμβάνει αιτήσεις και θα εκδίδει Κάρτες Νοσηλείας και ΕΚΑΑ σε Τουρκοκύπριους πολίτες, σε πολίτες που έστω και ένα μέλος της οικογένειάς τους είναι πολίτης τρίτης χώρας, σε αιτητές πολιτικού ασύλου και σε πολιτικούς πρόσφυγες.

Το ΚΕΠ Λευκωσίας θα παραλαμβάνει αιτήσεις και θα εκδίδει Κάρτες Νοσηλείας και ΕΚΑΑ σε Κύπριους και Ευρωπαίους πολίτες μόνο.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω διευθετήσεις αφορούν μόνο στο ΚΕΠ Λευκωσίας και δεν επηρεάζουν τις υπηρεσίες που παρέχουν τα υπόλοιπα ΚΕΠ και ότι η εν λόγω απόφαση γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση στον Τύπο ημερομηνίας 23.8.2012 και τίτλο «Εκδοση Καρτών Νοσηλείας και Ευρωπαϊκών Καρτών Ασφάλισης Ασθένειας από το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη Λευκωσίας και από το Υπουργείο Υγείας».

Το ΤΔΔΠρ. αναφέρει ότι το πρόβλημα είναι παροδικό και ζητά την κατανόηση των πολιτών. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, «συνεχίζει να καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες για βελτίωση του θεσμού των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη και είναι ανοιχτό σε εισηγήσεις μέσω της ιστοσελίδας του (www.mof.gov/papd)».

Keywords
Αναζητήσεις
ευρωπαικη καρτα νοσηλειασ, karta nosilias
Τυχαία Θέματα