Έκκληση ΥΠΕΣ σε νέους και εκλογείς εξωτερικού για εγγραφή στους καταλόγους

14:50 27/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου δήλωσε σήμερα ότι προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών με τη βοήθεια των κομμάτων και των ΜΜΕ είναι να διασφαλιστεί το δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία σε όσο το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους, του οποίους κάλεσε να υποβάλουν τις αμέσως επόμενες μέρες τις αιτήσεις τους, εξηγώντας ότι οι δυνατότητες εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους νέων ψηφοφόρων και των εκλογέων εξωτερικού κλείνουν στις 2 Ιανουαρίου.

«Την ερχόμενη Τετάρτη μέχρι και το απόγευμα οι επαρχιακές διοικήσεις θα

δέχονται τις τελευταίες αιτήσεις για εγγραφή νέων ψηφοφόρων και η υπηρεσία ευρύτερα θα δέχεται αιτήσεις για εγγραφή σε εκλογικά κέντρα του εξωτερικού», πρόσθεσε.

Η Υπουργός Εσωτερικών είπε επίσης ότι το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρεί με βάση τον προγραμματισμό τις προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές και ότι αυτή τη στιγμή επιδεικνύεται μεγαλύτερη προσοχή στην εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους.

Στόχος είναι να εξασφαλίσουν όσο το δυνατό περισσότεροι νέοι ψηφοφόροι εκλογικά βιβλιάρια και το ίδιο ισχύει για όσους θα ψηφίσουν στο εξωτερικό.

Απαντώντας σε ερώτηση, η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι το τελευταίο μήνα παρουσιάστηκε αυξημένος αριθμός νέων εγγραφών ψηφοφόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα