H Γιώτα Νέγκα στα Τρίκαλα



ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20ΑΠΡΙΛΙΟΥ: “ΣΟΥΪΤΑ Art Café” - ΤΡΙΚΑΛΑ
Πιάνο: Άκης Μουχλιανίτης
Mία από τις καλύτερεςτραγουδίστριες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής,σε μιαιδιαίτερη, προσωπική συναυλία.
Την Παρασκευή 20 Απριλίου η Γιώτα Νέγκα , με τη συνοδείατου Άκη Μουχλιανίτη στο πιάνο, εμφανίζεται στο “ΣΟΥΪΤΑ ART CAFÉ” σταΤρίκαλα.ΣΟΥΪΤΑ ART CAFÉ: Στρατηγού Σαράφη 18 (ά όροφος) - ΤρίκαλαΏρα έναρξης: 21:30Τιμή εισόδου: 12€Πληροφορίες-κρατήσεις
στα τηλ: 2431 0 20676, 6981045933
Η Γιώτα Νέγκα μας καθήλωσε με τη φωνή της ήδη από το πρώτοτραγούδι που ερμήνευσε. Το single του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου “Με τα μάτια κλειστά” που περιείχε και τοομότιτλο τραγούδι, έγινε η αφορμή για να γνωρίσουμε όλοι μία συναρπαστική φωνήμε υπέροχο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα μία ολοκληρωμένη ερμηνεύτρια, από τιςκαλύτερες των τελευταίων ετών.
Με στιβαρή καιουσιαστική ερμηνεία, που ξεκινά από τις σπουδαίες λαϊκές φωνές του παρελθόντοςγια να δώσει στη συνέχεια το δικό της ευδιάκριτο στίγμα σε ό,τι ερμηνεύει, ηΓιώτα Νέγκα κατάφερε με τρεις μόλις προσωπικούς δίσκους και ελάχιστεςσυμμετοχές σε δίσκους σημαντικών δημιουργών, να θεωρείται ήδη μία εξαιρετική,αγαπημένη ερμηνεύτρια.
Οι ζωντανέςεμφανίσεις της στο πλευρό καταξιωμένων ερμηνευτών όπως η Ελένη Βιτάλη, ο ΠαντελήςΘαλασσινός, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κώστας Μακεδόνας, η Έλλη Πασπαλά, οΜιλτιάδης Πασχαλίδης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Δημήτρης Μπασης, ο ΓιάννηςΚούτρας κ.α. δημιούργησαν ιδιαίτερη αίσθηση ενώ ο Κώστας Λειβαδάς και ο ΘοδωρήςΓκόνης εμπιστεύθηκαν τη φωνή της για την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο«Έχω άνθρωπο» που κυκλοφόρησε και σε δίσκο.
Αυτό τον καιρό ηΓιώτα Νέγκα, με τη συνοδεία του Άκη Μουχλιανίτη στο πιάνο, παρουσιάζει σε επιλεγμένες σκηνές στην Ελλάδαμία προσωπική συναυλία, μία παλέτα αγαπημένων τραγουδιών με αποχρώσεις από τιςκαλύτερες στιγμές της ελληνικής μουσικής. Από τη μπαλάντα έως το κλασσικό λαϊκόκαι από τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και τους σύγχρονουςτραγουδοποιούς έως τα παραδοσιακά ακούσματα, η απόσταση μικραίνει με τηνπαρουσία μιας φωνής που αναμειγνύει τις λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων μετις υψηλές ερμηνευτικές απαιτήσεις σε ένα μαγευτικό ηχητικό τοπίο.
Keywords
Τυχαία Θέματα