Κατόπιν εορτής: Αποκλείει ο Παπακωνσταντίνου νέες αυξήσεις από τη ΔΕΗ

Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ αυτήν τη χρονιά, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί ενδεχόμενης νέας αναπροσαρμογής των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος εντός του 2012.

Η ΡΑΕ γνωμοδοτεί και το ΥΠΕΚΑ

αποφασίζει, σημείωσε ο υπουργός, αναφέροντας ότι η ΔΕΗ είχε ζητήσει αυξήσεις της τάξης του 20% σε αρχικό στάδιο, οι οποίες τελικά μετριάστηκαν. Υπενθυμίζεται ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει εισηγηθεί την αναπροσαρμογή των τιμολογίων κάθε έξι μήνες.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο δεν μπορούσε να εγκρίνει αυξήσεις 20% και αποφάσισε αυξήσεις, οι οποίες είναι οι ελάχιστες δυνατές, ώστε να είναι ικανή επιχειρησιακά η ΔΕΗ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Πρόσθεσε, δε, ότι έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ΔΕΗ να εξετάσει την περαιτέρω περικοπή των δαπανών της, όπως και να επανεξεταστεί το θέμα των 55.000 ατόμων -εργαζομένων και συνταξιούχων- που πληρώνουν 20% μόνο για ρεύμα. «Αν χρειαστεί» συμπλήρωσε, «θα γίνει και νομοθετική ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα