Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία με τον τρομερό καλλιτέχνη Nemo -11η η Ελλάδα

O 68ος τελικός της Eurovision 2024 ολοκληρώθηκε με τη νίκη του τρομερού καλλιτέχνη Nemo που εκπροσώπησε την Ελβετία με το εκληκτικό τραγούδι The Code.

Αυτή είναι η τρομερή εμφάνιση που χάρισε στο Nemo την πρωτιά:

Η Ελλάδα και η Μαρίνα Σάττι με το Ζάρι κατέλαβαν την 11η θέση.

Η εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στον τελικό της Eurovision 2024:

Η

εμφάνιση της Κροατίας που πήρε τη δεύτερη θέση:

Και ο Γάλλος τραγουδιστής με την υπέροχη μπαλάντα του που έπαιξε δυνατά και τερμάτισε τέταρτος:

Και οι δύο εμφανίσεις που συμπληρώνουν την πεντάδα αυτή της Ουκρανίας στην τρίτη θέση και του Ισραήλ στην πέμπτη:

Και το Ισραήλ:

Η τελική κατάταξη των χωρών στη Eurovision 2024Αγωνία για τον νικητή της Eurovision 2024 μέχι το τελευταίο δευτερόλεπτο

Αρχικά ανακοινώθηκε με ζωντανή σύνδεση με κάθε χώρα η βαθμολογία από τις επιτροπές. Και εκεί ξεκάθαρος νικητής ήταν ο Ελβετός καλλιτέχνης το Nemo με το εκπληκτικό τραγούδι του και την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία. Ακολουθούσε η Γαλλία με την επίσης τρομερή μπαλάντα της και τρίτη η Κροατία επίσης με καταπληκτική εμφάνιση, ένα τρομερά ξεσηκωτικό τραγούδι.

Αυτή είναι η κατάταξη στο διαγωνισμό της Eurovision 2024 με βάση τις βαθμολογίες των επιτροπών:

Ωστόσο η ανακοίνωση των βαθμολογιών του κοινού έφερε ανατροπές. Το Ισραήλ που στις επιτροπές δεν έσκισε, πήρε 335 βαθμούς και ήρθε για λίγα λεπτά στην πρώτη θέση.

Ακολούθησε δεύτερη ανατροπή με την Ουκρανία εν συνεχεία να περνά για λίγα λεπτά στην πρώτη θέση καθώς πήρε 307 βαθμούς από το κοινό. Στη συνέχεια όμως στην πρώτη θέση ανέβηκε η Κροατία που πήρε από το κοινό 338 βαθμούς.

Και μετά ήρθε η σειρά της ανακοίνωσης της βαθμολογίας του κοινού για τη Γαλλία. Με 227 πόντους που πήρε βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Και έτσι το όλο παιχνίδι θα παιζόταν ανάμεσα στην Κροατία και την Ελβετία. Το Nemo ήθελε 182 πόντους για να κερδίσει, έλαβε τελικά πάνω από 200 βαθμούς από το televoting και αναδείχθηκε νικητής της βραδιάς.

Η μεγάλη βραδιά της Eurovision 2024, όπως την κατέγραψε λεπτό προς λεπτό το iefimerida.gr:

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «ενωμένοι από τη μουσική» κάτι που έρχεται σε αντιδιαστολή με όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η εκπροσώπηση του Ισραήλ είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή με πολλούς να ζητούν τον αποκλεισμό της χώρας από τη φετινή διοργάνωση εξαιτίας των συγκρούσεων με τη Χαμάς. Η Eurovision, η οποία ανέκαθεν χαρακτηριζόταν ως μη πολιτική, αντιστάθηκε στις εκκλήσεις για τον αποκλεισμό του Ισραήλ, ωστόσο απαίτησαν από την ερμηνεύτρια της χώρας, Έντεν Γκόλαν να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού της με τίτλο Hurricane, ώστε να αφαιρεθούν οι αναφορές στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Το χάος της Eurovision 2024 λίγο πριν τον τελικό

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Joost Klein, ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας, αποκλείστηκε από τον τελικό μετά από ένα περιστατικό στα παρασκήνια με γυναίκα, μέλος του συνεργείου παραγωγής. Η ολλανδική τηλεόραση έσπευσε να απαντήσει ότι δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο χαρακτηρίζοντας βαριά και δυσανάλογη την τιμωρία.

Αντιδράσεις όμως για την συμμετοχή του Ισραήλ, υπήρξαν και από άλλες χώρες, με το Bambie Thug να μην εμφανίζεται στην πρόβα τζενεράλε, λόγω κάποιων σχολίων που έγιναν για την εμφάνισή του από την ισραηλινή τηλεόραση.

Στην ίδια πρόβα, ο Γάλλος εκπρόσωπος Slimane διέκοψε την ερμηνεία του για να στείλει ένα μήνυμα για ειρήνη ενώ και η Μαρίνα Σάττι έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα μας για τις γκριμάτσες που έκανε στην συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη λήξη του Β’ Ημιτελικού, την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ.

Η μεγάλη βραδιά του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision 2024 ξεκινά, με τις στοιχηματικές να προκρίνουν ως μεγάλα φαβορί την Κροατία, το Ισραήλ, την Ελβετία αλλά και την Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα