Άγρια κόντρα Ανδρουλάκη-Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είσαι πρόεδρος του miniΠΑΣΟΚ»-«Αν δεν μπορείς, παραιτήσου»

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Χθες, ο Νίκος Ανδρουλάκης από τα Ανώγεια, επέκρινε δριμύτατα τον κ. Αυγενάκη λέγοντας ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκε σε εποπτεία από την ΕΕ. «Τι λέει ο πολύς κ. Αυγενάκης για τις επιδοτήσεις; “Δεν φταίω εγώ, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πριν από δύο ώρες, η Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι θέτει υπό εποπτεία τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διότι είναι ανίκανος να μοιράσει τις επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις στην Ελλάδα, αλλάζοντας πέντε προέδρους σε τέσσερα χρόνια» είπε με έμφαση.

Απαντώντας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σήκωσε τους τόνους λέγοντας πως «ο Πρόεδρος του «miniΠΑΣΟΚ» κ. Ν. Ανδρουλάκης δεν ρωτάει, δεν ακούει, δεν μαθαίνει. Ή παριστάνει όλα τα παραπάνω για να υφάνει μια ιστορία αποτυχίας για την κυβέρνηση της ΝΔ και για εμένα προσωπικά». Έκανε λόγο για «περίεργη εμμονή του κ. Ανδρουλάκη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την ώρα μάλιστα που ο εν λόγω Οργανισμός, υπό τη νέα του διοίκηση, κάνει ουσιαστικά βήματα εξυγίανσης από τα λάθη του παρελθόντος». Εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι η υποκρισία του δεν έχει όριο και ο κ. Αυγενάκης κατέληξε: «Νομίζει πως επικαλούμενος την «πράσινη Κρήτη» άλλων εποχών και «λιβανίζοντας» τον Ανδρέα Παπανδρέου, θα μπορέσει να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να ανατρέψει την δημοσκοπική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ. Αντίπαλός του δεν είναι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Κασσελάκης, ούτε κάποιος άλλος. Αντίπαλός του είναι το διαζύγιο με την λογική, τον ρεαλισμό και την ειλικρίνεια».

Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το γάντι και επανήλθε. Σε απάντησή του αναφέρει: «Παραμερίζουμετους χαρακτηρισμούς εκ μέρους του κ.Αυγενάκη και θέτουμε ένα πολύ απλόερώτημα:

-Πώς μπορείνα παραμένει στη θέση του ένας αποτυχημένοςΥπουργός που επί υπουργίας του, το 2023-πρώτο έτος εφαρμογής της νέας Κ.Α.Π. πουσχεδίασε η κυβέρνηση στην οποίασυμμετέχει-, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοιέχουν λάβει τα λιγότερα χρήματα απότότε που άρχισε η εφαρμογή της ΚοινήςΑγροτικής Πολιτικής στη χώρα μας;

Έχει το θράσοςνα εμφανίζεται ως ο "εξυγιαντής"του ΟΠΕΚΕΠΕ, την ώρα που η ΕυρωπαϊκήΕπιτροπή θέτει υπό ευρωπαϊκή επιτήρησητον οργανισμό, για πρώτη φορά, λόγωσοβαρών παρατυπιών στη λειτουργία, τηστελέχωση, την ποιότητα και νομιμότητατων πληρωμών, την τήρηση των ΕυρωπαϊκώνΚανονισμών και τον σαφή διαχωρισμό τωνλειτουργειών μεταξύ Υπουργείου ΑγροτικήςΑνάπτυξης και Τροφίμων και του ΟργανισμούΠληρωμών.

Υπενθυμίζουμεότι τον Μάρτιο του 2024 η Ευρωπαϊκή Επιτροπήκαταλόγισε πρόστιμο στη χώρα μας ύψους283 εκατ. ευρώ για κακή διαχείριση απόπλευράς του ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμών αγροτικώνενισχύσεων τις χρονικές περιόδους 2020,2021 και 2022. Επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας,δηλαδή. 

Αν ο κ. Αυγενάκης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, ας αφήσει τις ειρωνείες και ας πάει σπίτι του».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα