Κολομβία: Η συγκινητική επανένωση γυναίκας με τον αδελφό της 52 χρόνια μετά την απαγωγή της [βίντεο]

Συγκινητικές στιγμές κατέγραψε κάμερα στην Κολομβία από την επανένωση μιας γυναίκας, που είχε πέσει θύμα απαγωγής πριν από 52 χρόνια με τον αδελφό της και την οικογένειά του.

Η Άουρα Γκερέροήταν μόλις τεσσάρων χρόνων το 1972, όταναπήχθη στη συνοικία Μπράβο Παέζ στηνπρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά.

Όλα αυτά τα χρόνιαέψαχνε να βρει την πραγματική τηςοικογένεια και μέσω του Facebookήλθε σε επαφή με τον αδελφότης, Φιντένσιο, στηναγκαλιά του οποίου χάθηκε όταν συναντήθηκανγια πρώτη φορά.

«Είναιένα πραγματικό όνειρο», είπε η γυναίκα.

Τοτραύμα της απαγωγής

ΗΓκερέρο

αφηγήθηκε στονκολομβιανό ειδησεογραφικόόμιλο Noticias Caracol πώςείχε πεταχθεί από το σπίτι της για νααγοράσει ένα σνακ από το γωνιακόκατάστημα, όταν την απήγαγε απ’ το δρόμομια γυναίκα, τα χαρακτηριστικά τηςοποίας θυμάται ακόμη, λες και ήταν χθες.

«Βγήκανα αγοράσω ένα cookie καιπήγα μέχρι τη γωνία, όπου υπήρχε τοπαντοπωλείο της γειτονιάς. Στην επιστροφήείδα ένα σταθμευμένο λεωφορείο. Έναςηλικιωμένος περαστικός με τρόμαξε.Κρύφτηκα πίσω από το λεωφορείο μέχρινα περάσει κι έφθασε η γυναίκα που μεαπήγαγε», είπε.

Όπωςαποκάλυψε, η απαγωγέας της, μια «ψηλή,μελαχρινή, λεπτή γυναίκα με μακριάμαλλιά», την άρπαξε από την οικογένειάτης επειδή ο πατέρας της μικρήςείχε απορρίψει τον έρωτά της.

Η Άουρα Γκερέροκαι η απαγωγέας της περπάτησαν γιααρκετό διάστημα μέχρι που έφθασαν σεμια στάση λεωφορείου. Η γυναίκα αγόρασεένα εισιτήριο για την πόλη Βιλαρίκα,περίπου 180 χλμνοτιοδυτικά της πρωτεύουσας τηςΚολομβίας. Φθάνονταςεκεί, παράτησε το κορίτσι στους δρόμους,απ’ όπου το περιμάζει μια οικογένεια,που την αποκαλούσε «Τζίνα».

Ηαγωνία της οικογένειας του κοριτσιού

Σε ηλικία πέντε με έξι ετών η μικρή παρέδιδε γεύματα σε σπίτια για να αγοράζει με τα χρήματα τα τετράδιά της και στα 12 της ζούσε πλέον μόνη της και πλήρωνε το νοίκι του σπιτιού της στην πόλη Ρεστρέπο της δυτικής Κολομβίας.

Στομεταξύ ο αδελφός της κι οι γονείς τηςμετακόμιζαν από πόλη σε πόλη κάθε φοράπου μάθαιναν ένα νέο στοιχείο για τηναγνοούμενη Άουρα. «Γίναμε αθίγγανοι»,είπε ο Φιντένσιο στο NoticiasCaracol. «Όπου μαθαίναμε ότιυπήρχε ένα αγνοούμενο κορίτσι, σπεύδαμε.Πήγαινα για ένα μήνα στο σχολείο κάποιαςπόλης και μετά με έπαιρναν από εκείεπειδή το κορίτσι είχε εμφανιστεί κάπουαλλού. Αυτή ήταν η ζωή μας για περίπουέξι με επτά χρόνια. Η μητέρα μου δενσταμάτησε ποτέ να αναζητεί την αδελφήμου».

Ηεπανένωση με τον αδελφότης

Η Άουραστο μεταξύ είχε μετακομίσειστη Μπογκοτά και ζήτησετη βοήθεια του Χουλιάν Εσπινόζα, δημοτικούσυμβούλου της πρωτεύουσας της Κολομβίας,ο ποίος χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικήςδικτύωσης για να βρουν την οικογένειάτης.

Δυστυχώςοι γονείς της είχαν πεθάνει προτούμπορέσουν να ξαναδούν την αγαπημένητους κόρη. Αλλά ο αδελφός της, Φιντένσιο,που σπάνια κοιτάζει τον λογαριασμό τουστο Facebook, έλαβεένα μήνυμα για μια γυναίκα που έψαχνετους δικούς της. Βλέποντας τη φωτογραφίατης αναγνώρισε τα χαρακτηριστικά τουπροσώπου της μητέρας του και κατάλαβεότι είχε βρει επί τέλους την αδελφή του.

«Πρόκειται γιαθαύμα, που μόνον ο Θεός μπορεί να κάνει.Εκείνος φρόντισε να βρεθούν οι άνθρωποι,οι συγκυρίες, όλα να λειτουργήσουν έτσιώστε να μπορέσω να ξαναβρώ την οικογένειάμου», είπε περιχαρής η Γκερέρο.

Τα δύο αδέλφια ετοιμάζονται πλέον να γιορτάσουν μαζί τη Γιορτή της Μητέρας και τη Γιορτή του Πατέρα και ανυπομονούν να φθάσουν τα Χριστούγεννα για να αφηγηθούν ιστορίες γύρω από το γιορτινό τραπέζι. «Αυτή η χρονιά θα είναι πιο ιδιαίτερη επειδή έχουμε μαζί μας την αδελφή μου και ολοκληρωθήκαμε», είπε ο Φιντένσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κολομβία, [βίντεο],kolomvia, [vinteo]