Λοβέρδος για μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: «Ελπίζουμε να μην είναι πολύ αργά για τη μοίρα του»

Βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Δημοκρατών, Ανδρέας Λοβέρδος, για τη διαχείριση της μετατροπής της Μονής της Χώρας, στην Κωνσταντινούπολη, σε τζαμί και το διάβημα της Ελλλαδας στην UNESCO.

«Με τέσσερα ολόκληρα χρόνια καθυστέρηση, ενώ ήταν γνωστή η απόφαση του Ερντογάν, το ελληνικό διάβημα προς την UNESCO

για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν. Ελπίζουμε ειλικρινά να μην είναι πολύ αργά για τη μοίρα αυτού του μοναστηριού», υπογραμμίζει, σε δήλωσή του, ο κ. Λοβέρδος.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε πως «ευχόμαστε το καλύτερο για τη χώρα μας. Υπάρχουν όμως πιθανές απαντήσεις του Ερντογάν για το ζήτημα της Μονής της Χώρας που θα αποτελέσουν ήττα για τον Έλληνα πρωθυπουργό», κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις ενέργειες της κυβέρνησης. Παράλληλα ο πρόεδρος των Δημοκρατών επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη τονίζοντας: «"Αχρείαστη" η επίσκεψη Ράμα, "αχρείαστη" η κίνηση Ερντογάν κατά τον πρωθυπουργό. Διακρίνω αμηχανία. Για εκείνους είναι χρήσιμες. Ας βρει άλλο επίθετο να τη χαρακτηρίσει».

Για την ψήφο στις ευρωεκλογές ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε πως «ιδιοκτησία στους ψηφοφόρους δεν υπάρχει. Οι Δημοκράτες ενωθήκαμε στον χώρο του κέντρου και θα είμαστε για άλλους καταλύτης και για άλλους θρυαλλίδα. Είμαστε ασφαλής ψήφος για όσους στο παρελθόν είχαν επιλέξει είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ είτε άλλα κόμματα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λοβέρδος, Μονής, Χώρας, Ελπίζουμε,loverdos, monis, choras, elpizoume