Οι νέες σειρές που θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στην ΕΡΤ και το τηλεπαιχνίδι που πήρε πράσινο φως για β' κύκλο

Η δημόσια τηλεόραση επενδύει στη μυθοπλασία και στο πρόγραμμα της ερχόμενης σεζόν έρχονται νέες σειρές.

Η στροφή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη μυθοπλασία, μέσα από την κρατική τηλεόραση, έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς έχουν γίνει μεγάλες παραγωγές που έχουν καταφέρει να προσελκύσουν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό τηλεθεατών.

Ποντάροντας σε πρωτότυπες σειρές η ΕΡΤ επενδύει και την ερχόμενη σεζόν στη μυθοπλασία με τις πρώτες παραγωγές να έχουν «κλειστεί», ενώ εξετάζονται ακόμα σενάρια για να ολοκληρωθεί

το πρόγραμμα. Να σημειώσουμε πως σε πρώτο πλάνο παραμένει και το Ertflix, το οποίο έχει φέρει μια καινοτομία, και την περσινή σεζόν έβγαλε την πρώτη του σειρά, την «Έρημη Χώρα», που σχολιάστηκε διθυραμβικά.

Σε μια πρόσφατη συνάντηση που είχε γίνει πριν λίγες βδομάδες στο Ραδιομέγαρο με τον Πρόεδρο, της δημόσιας τηλεόρασης, τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο και τους συντάκτες των ΜΜΕ, είχε αναφερθεί πως το Ertflix θα συνεχίσει να επενδύει στη μυθοπλασία έχοντας ως γνώμονα σειρές με λίγα επεισόδια.

Το «Switch» πήρε πράσινο φως για β' κύκλο

Εκτός από τη μυθοπλασία «κλειδώνουν» τα τηλεπαιχνίδια και οι εκπομπές που παίρνουν «πράσινο φως» για την ερχόμενη σεζόν. Μεταξύ άλλων, το τηλεπαιχνίδι «Switch» με την Ευγενία Σαμαρά, στο τιμόνι της παρουσίασης, θα συνεχιστεί με β' κύκλο, όπως και οι εκπομπές «Μπαμπά-δες» και «Μαμά-δες».

Ποιες νέεςσειρές θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στηνΕΡΤΤο δίχτυ-Αστυνομική σειρά με την υπογραφή τουΜανούσου Μανουσάκη

Το φθινόπωρο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα η νέα αστυνομική -κοινωνική σειρά «Το δίχτυ» που φέρει σκηνοθετικά την υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη και σε σενάριο του Βαγγέλη Γιαννίση, ο οποίος είναι συγγραφέας πετυχημένων αστυνομικών βιβλίων.

Όπωςχαρακτηριστικά γράφει το δελτίο τυπουπρόκειται για μια σειρά μόλις 6 επεισοδίωνπου θα εμβαθύνει στα προβλήματα τηςσύγχρονης κοινωνίας. Στοεπίκεντρο βρίσκεται μία επίλεκτη ομάδααστυνομικών της Γενικής Ασφάλειας, ηοποία αναλαμβάνει την επίλυση σημαντικώνκαι ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεων.

Πλαισιωμένη από ένα καστ εξαίρετων ηθοποιών, όπως η Άννα–Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Ορέστης Τζιόβας, η Φιόνα Γεωργιάδη, ο Σπύρος Μαραγκουδάκης, η Κατερίνα Κρανίδη και η Αναστασία Γαλερού-Βλάσση, η σειρά ακολουθεί τους ήρωες κάθε ιστορίας στις παρυφές του «μαύρου» και του «άσπρου», τους βλέπει να γίνονται έρμαια των παθών τους, όπου θύματα και θύτες έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις μεγαλύτερες από το μέγεθός τους. Οι αστυνομικοί εμπλέκονται συναισθηματικά στις υποθέσεις που αναλαμβάνουν, κινδυνεύουν, κρίνουν και κρίνονται, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία.

Η Μαρία που έγινε Κάλλας – Ράντου και Καβακλή σε ρόλους έκπληξη

Τον Οκτώβριοαναμένεται η πρεμιέρα της νέας σειράς«Η Μαρία που έγινε Κάλλας», σε σκηνοθεσίαΌλγας Μαλέα, και βασίζεται στην άγνωστηζωή της μεγάλης καλλιτέχνιδας πρινγίνει διάσημη σοπράνο.

Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε δώδεκα επεισόδια και, όπως έχει γίνει γνωστό, θα καταπιαστεί με τα χρόνια που η διάσημη, ανά τον κόσμο, σοπράνο δεν ήταν γνωστή στο κοινό. Η πρωταγωνίστρια της σειράς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο πρόκειται να είναι νέα ηθοποιός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.gr, μέχρι στιγμής, έχουν «κλείσει» στο cast των ηθοποιών η Ελένη Ράντου, η οποία θα υποδυθεί τη μητέρα της Μαρίας Κάλλας και η Αμαλία Καβακλή, η οποία θα υποδυθεί τη δασκάλα της.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στη σειρά θα συμμετέχει στο μουσικό σκέλος και η Συμφωνική της ΕΡΤ, για πρώτη φορά στα χρονικά.

Σε ποιεςσειρές θα δούμε β΄ κύκλο

Η καθημερινή σειρά «Ηλέκτρα», με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική ηθοποιό Έμιλυ Κολιανδρή, θα συνεχιστεί κανονικά και την ερχόμενη σεζόν. Η υπόθεση κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού με αποτέλεσμα η σειρά, που διαδραματίζεται τη δεκαετία των 70s, να πάρει το πράσινο φως για ένα δεύτερο κύκλο.

Η «ΈρημηΧώρα», η πρωτότυπη ελληνική σειρά τουErtflix, θα συνεχίσει με β’κύκλο όπου η πρώτη μετάδοση θα γίνειμέσα από την πλατφόρμα και στη συνέχειαθα παιχτεί στην ελεύθερη τηλεόραση.Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό τοπεριεχόμενο της β΄ σεζόν, ενώ θα υπάρχουνπροσθήκες νέων ηθοποιών. Τα γυρίσματααναμένεται να ξεκινήσουν λίγο μετά τοΠάσχα.

Η σειρά εποχής, «Η παραλία», που βασίζεται σε μυθιστόρημα, όλα δείχνουν πως κατάφερε να πάρει το «πράσινο φως» για μια δεύτερη σεζόν.

Η σειρά που αναμένεται να εγκριθεί από την ΕΡΤ

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται η δημόσια τηλεόραση προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα της μια νέα σειρά, η οποία θα βασίζεται στο βιβλίο της Ντορίνας Παπαλιού «Το απαραίτητο φως», σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και σκηνοθεσία Λάμπη Ζαρουτιάδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.gr, η σειρά των 6 επεισοδίων, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με τη διοίκηση και τα στελέχη προκειμέου να ενισχυθεί ο τομέας της μυθοπλασίας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η τελική απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα