Πόλο ανδρών: Κυπελλούχος για 7η σερί σεζόν ο Ολυμπιακός, επικράτησε του Απόλλωνα με 16-8 [βίντεο]

Σε αντίθεση με τον αγώνα των γυναικών που προηγήθηκε, ο τελικός του final-8 του κυπέλλου πόλο ανδρών δεν έκρυβε ούτε σασπένς, ούτε εκπλήξεις.

Με ένα σερί 6-0 στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε εύκολα του Απόλλωνα Σμύρνης με 16-8 στο κολυμβητήριο του Λαιμού και στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας

για 25η φορά στην ιστορία του και έβδομη συνεχόμενη. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν το πρώτο από τα τρία τρόπαια που διεκδικούν μέσα σε ένα μήνα, με σημαντικότερο βεβαίως το Champions League, το οποίο θα κυνηγήσουν στο final-4 της Μάλτας (5-7 Ιουνίου).

Με τα δύο γκολ που πέτυχε σήμερα, ο Ντίνος Γενηδουνιάς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των τελικών του κυπέλλου, φτάνοντας τα 20, έναντι των 19 τερμάτων με τα οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του ο νυν αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Αφρουδάκης. Παράλληλα, ο Γιάννης Φουντούλης έφτασε τους έντεκα προσωπικούς τίτλους και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τον άλλοτε τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και νυν τεχνικό του Απόλλωνα, Νίκο Δεληγιάννη.

Ντέρμπι ήταν το ματς στο ξεκίνημα, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται δύο φορές με Γούβη και Γενηδουνιά, αλλά τον Απόλλωνα να απαντάει με δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω και να παίρνει προβάδισμα με ωραίο σουτ του Χονδροκούκη από την περιφέρεια. Ο Γενηδουνιάς αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαϊδης και ισοφάρισε σε 3-3 και, λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Αλαφραγκής πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Γενηδουνιά στο δοκάρι και από κοντά έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Από τη στιγμή που βελτίωσε αισθητά την άμυνά του, ο Ολυμπιακός ήταν ζήτημα χρόνου να ανοίξει τη διαφορά. Οι παίκτες του Χέρβο Κόλιανιν «άνοιξαν» το ρυθμό, βρήκαν γκολ στην κόντρα και ξέφυγαν 8-3 λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο. Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα -ίσως και σε όλη την Ευρώπη- που να μπορεί να ανατρέψει τέτοια διαφορά απέναντι στους Πειραιώτες και το πείσμα που έδειξε η «αμφίβια ταξιαρχία» απλώς διατήρησε τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα. Μάλιστα, το σκορ ήταν 12-8 στα μέσα του τελευταίου οκταλέπτου, αλλά στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τέσσερα αναπάντητα γκολ, ο Ζερδεβάς απέκρουσε πέναλτι του Σουσιασβίλι και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 16-8.

Πολυτιμότερος παίκτης του final-8 αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου και πρώτος σκόρερ ο Τάκης Δήμου.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Απόλλωνα): 3-3, 1-5, 2-3, 2-5

Διαιτητές: Σταυρίδης, Αχλαδιώτης

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 1, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 1, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 4, Νικολαϊδης 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας 2

** Οπως και στον χθεσινό ημιτελικό με τον Πανιώνιο, ο Χέρβο Κόλιανιν επέλεξε ως δίδυμο ξένων τους Μάρτον Βάμος και Αντρο Μπούσλιε, αφήνοντας εκτός αποστολής τους Μάρκο Μπίγιατς και Λούκα Λόντσαρ. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Δεληγιάννης δεν χρησιμοποίησε ούτε σήμερα τον Μπάμπη Τρούλο, που φαίνεται να έχει τεθεί εκτός πλάνων, μετά τα ματς των πλέι-οφ με τον ΠΑΟΚ.

** Στα 21 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, οι διαιτητές απέβαλαν από τον πάγκο του Ολυμπιακού τον βοηθό προπονητή, Βαγγέλη Δελακά, για έντονη διαμαρτυρία. Επτά λεπτά πριν τη λήξη του τελικού, αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Χονδροκούκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλο, Κυπελλούχος, Ολυμπιακός, Απόλλωνα, 16-8 [βίντεο],polo, kypellouchos, olybiakos, apollona, 16-8 [vinteo]