Οι αστρολογικές προβλέψεις της Athens Voice, για τον Ιανουάριο από τον Γιώργο Πανόπουλο

17:50 1/1/2014 - Πηγή: Jenny.gr

Διαβάστε τις προβλέψεις των ζωδίων από 1/01 έως 31/01/2014.
1 από 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > ΚΡΙΟΣ

Ο Άρης απέναντί σου στον Ζυγό σημαίνει κάτι πολύ σοβαρό: τη συνειδητοποίηση του Άλλου. Δηλαδή, οι σοβαρές σχέσεις της ζωής σου που σε επηρεάζουν άμεσα έχουν την τάση να ανεβαίνουν στο ριγκ για να δείξουν την αντοχή τους – ή ανοίγουν απλά μύτες και συνεχίζεις ή βγαίνεις νοκ άουτ. Σε αυτό το σημείο

να θυμάσαι ότι ο Άλλος είναι πιο δυνατός από σένα και σε πλεονεκτική θέση. Άρα, όπου δεν θέλεις να σπάσεις μια σχέση που σε ενδιαφέρει μην ανέβεις καν στο ριγκ. Σε κάθε περίπτωση μην πάρεις αποφάσεις εν θερμώ, ούτε παρορμητικά με την Πανσέληνο στον Καρκίνο (16/1).

Είναι γνωστό ότι δεν σου αρέσει να λειτουργείς πλάγια αλλά μετωπικά, αλλά ούτε η ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερο το επιτρέπει αυτό γιατί ακόμα κι αν εσύ ξέρεις τι λες ο άλλος δεν το ακούει. Ναι, όταν δεν μπορείς να είσαι άμεσος/η και έντονος/η δυσαρεστείσαι από τους ανθρώπους, που σε κάνουν να νιώθεις ότι πρέπει να τους προφυλάξεις από τα δυνατά αισθήματά σου. Πάμε ξανά: πρόσεχε αυτή την περίοδο τι λες, πώς το λες και σε ποιον, γιατί όπως εύκολα μπορεί να αρχίσει κάτι ενδιαφέρον (;) (αν είσαι μόνος) τόσο εύκολα μπορεί να τελειώσει μια σχέση.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Ποια είναι η σωστή δράση; Θα αφεθείς να χαλαρώσεις; Ή θα κάνεις ένα βήμα πίσω ελέγχοντας ασφυκτικά τα αισθήματά σου; Με αντίξοη την ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερο και υιοθετώντας την γκρίνια και την εσωστρέφεια είναι σίγουρο ότι δεν θα κερδίσεις κανένα διαγωνισμό για τον/την πιο Δημοφιλή. Οπότε; Σταμάτα αμέσως να δείχνεις πόσο απογοητευμένος/η είσαι, βλέποντας το πορτοφόλι σου να αδειάζει και τα αισθήματα των γύρω σου να μαραίνονται. Αποδέξου το γεγονός ότι η εποχή αυτή τη στιγμή δεν σηκώνει ούτε έντονα πάθη, ούτε αντιπαραθέσεις, ούτε απαιτήσεις – ακόμα κι αν είναι δίκαιες.

Όσο κι αν είσαι επικοινωνιακός/ή -η επικοινωνία πάντως δεν είναι το φόρτε σου, εδώ που τα λέμε- και προσαρμοστικός, δεν είναι λίγες οι φορές που θα θυμώνεις όταν οι άλλοι θα σε θεωρούν του χεριού τους. Γύρω στην Πανσέληνο στον Καρκίνο (16/1), που κάνει την επικοινωνία καυτή πατάτα, καλύτερα είναι να πεις «παρατήστε με ήσυχο/η» σε όλους και να κοιτάξεις τον εαυτό σου σωματικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά, παρά να αρχίσεις σοβαρές συζητήσεις που οδηγούν στο πουθενά. Χμμμ… Θα μπορούσες απερίσπαστος να κοιτάξεις τον εαυτό σου αν δεν υπήρχε ο Κρόνος στον Σκορπιό, που σε κάνει να αισθάνεσαι αφόρητη μοναξιά, όταν σε αφήνουν ήσυχο/η. Όσο κι αν σε τρελαίνουν οι άλλοι, ή ο Άλλος -και είναι σίγουρο ότι σε φτάνουν στα όρια της αντοχής σου- θα υπάρξουν στιγμές που έτσι κι ο Άλλος φύγει, ή απειλήσεις να φύγει, θα τρέξεις πίσω του:
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αφού κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει το αύριο (ή πόσο πολύ μπορούν να χειροτερέψουν/ αδιαφορήσουν/ ξενερώσουν/ βαρεθούν οι άνθρωποι μετά από ένα χρονικό διάστημα μέσα σε μια σχέση) μπορείς να αποφεύγεις τη δέσμευση για πάντα. Ίσως έχεις δίκιο. Με την Αφροδίτη ανάδρομη, ωστόσο, στον 8ο οίκο σου αυτοί που αγαπάς δεν μπορούν να ανεχθούν τις αδυναμίες και τους φόβους σου και δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να βάλουν ένα χεράκι για να αισθανθείς καλύτερα με ό,τι είσαι και αισθάνεσαι. Έχε υπόψη ότι η ζωή σου δεν μπορεί να βρίσκεται συνεχώς στο περίμενε.

Άρα αντί να σκέφτεσαι «ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης» και να τρέχεις δεξιά αριστερά σε ραντεβού παριστάνοντας τον/την πολυάσχολο/η για να μη βρεθείς μόνος/η με τον εαυτό σου κι ό,τι σου λείπει, συμμάζεψε τα κομμάτια σου και θυμήσου: Καμία δουλειά δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ανθρώπινες σχέσεις, όπως και ότι τα ανέκφραστα παράπονα δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των σχέσεων.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η μοναχική ζωή είναι προνόμιο των ασκητών, που έχοντας αναπτύξει πολύ τη συνειδητότητά τους και έχοντας ξεπεράσει την ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία αυτοσυγκεντρώνονται σε ένα κελί κοιτάζοντας το άπειρο. Εμείς πάλι στις μητροπόλεις δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την επιθυμία μας να συνδεθούμε με ένα πρόσωπο ή με μία ομάδα.

Με την Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερο, δηλαδή στον τομέα των Σχέσεων, αλλά και την Πανσέληνο στο ζώδιό σου (16/1), αυτό που έχει σκαλώσει στο μυαλό σου, στην ψυχή σου, στους φόβους και τις ελπίδες σου ονομάζεται Συντροφικότητα, που φαίνεται ότι για άλλη μια φορά έχει πέσει στα βράχια ή απειλεί να βυθιστεί με τους δυο σας μέσα. Είτε υπάρχει ο Άλλος είτε δεν υπάρχει, το ΜΑΖΙ είναι μια καρφίτσα στην καρδιά σου. Κάνε υπομονή, ο Δίας στο ζώδιό σου ό,τι κι αν συμβεί σε ρίχνει στα μαλακά. Η ζωή συνεχίζεται: Κι αν η συντροφικότητα δεν σε ενδιαφέρει αυτό σημαίνει ότι έχεις την ευκαιρία να διευρύνεις τις διασυνδέσεις σου, να μοιραστείς τα σχέδιά σου αναζητώντας συνεργάτες ή να υλοποιήσεις κάτι που σκέφτεσαι καιρό και αναβάλεις. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΛΕΩΝ

Δώσε σε ένα Λιοντάρι μια υποφωτισμένη καθημερινότητα, μια δουλειά χωρίς έμπνευση και με πίεση, που δεν καταλήγει σε αναγνώριση, και θα έχεις ένα λυπημένο άνθρωπο που έχει χάσει το νόημα και τη χαρά της ζωής. Όμως με την Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερο, δηλαδή στον τομέα Εργασία, Υγεία, Καθημερινότητα, χρειάζεται να μάθεις να είσαι υπομονετικός/ή στη δουλειά σου, σταθερός/ή στις υποχρεώσεις σου, να αντέχεις τις καθημερινές αντιξοότητες, να μην ανταριάζεσαι με συναδέλφους, αφεντικά και πελάτες, να τελειώνεις με συνέπεια ό,τι αναλαμβάνεις και να είσαι έτοιμος/η για μία δύο χοντράδες που θα δοκιμάσουν την ψυχραιμία σου.

Η Πανσέληνος επίσης (16/1) στον Καρκίνο δοκιμάζει τη φυσική σου γενναιοδωρία, που φαίνεται να δίνει τη θέση της σε μια στυφή γεύση. Σα να διχάζεσαι εσωτερικά: Είσαι καλός ή κακός; Αφοσιωμένος, ή προδότης; Υπολογιστής ή ανιδιοτελής; Ηρέμησε. Κατά καιρούς είμαστε και τα δύο. Μην το κάνεις θέμα, ακόμα κι αν παρακολουθείς τον εαυτό σου να γίνεται έξω φρενών με ανθρώπους σε δουλειά και προσωπική ζωή.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Παρόλο που είναι του γούστου σου να σκέφτεσαι ότι η ανθρώπινη καρδιά πάντα ημερώνει με την αγάπη, με την επιμονή και την προσπάθεια, όσο σκληρή κι αν είνα, εντούτοις έχε υπόψη σου ότι τα αποτελέσματα τέτοιων αντιλήψεων μπορεί να είναι καταστροφικά, παρόλο που μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι σαν κόνσεπτ είναι εξαιρετικά δελεαστικό. Γνωρίζεις από πρώτο χέρι ότι οι συντροφικές σχέσεις για να επιβιώσουν χρειάζονται απεριόριστη αντοχή, συνεχείς συμβιβασμούς και τακτικές υποχώρησης. Θα προτιμούσες να μην υπάρχουν συγκρούσεις, απαιτήσεις, παράπονα. Δυστυχώς, υπάρχουν.

Το ίδιο ισχύει λίγο πολύ και για την επαγγελματική ζωή. Θέτοντας σε λειτουργία την ΥΠΟΜΟΝΗ, μπορείς να ξεπεράσεις τις δυσλειτουργίες των σχέσεων. Ή κόβοντας τους γόρδιους δεσμούς να προχωρήσεις ελεύθερος/η από σχέσεις και δουλειές που δεν σου παρέχουν καμία ικανοποίηση – όχι αυτό το μήνα, όμως. Πάντως ένας φωτισμένος δάσκαλος ή ένας καλός ψυχαναλυτής θα σου μίλαγε για τα πλεονεκτήματα που έχουν οι διακανονισμοί στις σχέσεις, όπως και για τις παρενέργειες, όταν δεν τα υπολογίζεις.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Οι αμφιβολίες για τον εαυτό σου, την αξία σου, τις επιθυμίες, το δρόμο που έχεις πάρει, τις σχέσεις σου, εμπλουτισμένες με φόβους, απαισιοδοξία, ενοχές, τύψεις και την αίσθηση ότι έχεις αφεθεί μόνος/η να κολυμπάς σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα, κοντεύουν να φτάσουν την αυτοπεποίθησή σου στο ναδίρ. Ναι, υπάρχουν στιγμές που νιώθεις εντελώς χαμένος/η. Μερικές φορές γίνεσαι τόσο σκληρός/ή με τον εαυτό σου, που σου είναι δύσκολο να δεχθείς βοήθεια, ακόμα και καλά λόγια. Όλα τα προηγούμενα είναι οι παρενέργειες της ανάδρομης Αφροδίτης στον Αιγόκερο. Με τον Άρη στο ζώδιό σου θα μπορούσες να αρχίσεις να χτυπάς στον τοίχο (μεταφορικά μιλώντας) το κεφάλι αυτών που σε έκαναν ή σε κάνουν να χτυπάς το δικό σου όλο αυτό διάστημα. Κι όμως, κάθε φορά που πας να «χτυπήσεις» κάποιον/α, στο τέλος καταλήγεις να πονάς εσύ.

Ναι, με τον Άρη στον Ζυγό έχεις τον έλεγχο της ζωής σου και του πεπρωμένου σου – κατά ένα μεγάλο μέρος τουλάχιστον. Μόνο που δεν ξέρεις τι να τον κάνεις. Σταμάτα την ηττοπάθεια ΤΩΡΑ. Ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα τι έχει το πεπρωμένο στο συρτάρι του για σένα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την Άρια ενέργεια για να κάνεις πράξη μερικές από τις δημιουργικές σου ιδέες, ευχές ή κάποια από τα τολμηρά σου όνειρα. Όσο κι αν Πλούτωνας/ Ουρανός και Αφροδίτη και μια Πανσέληνος στον Καρκίνο (16/1) βάζουν τα δυνατά τους για να διαβρώσουν τη δύναμη και την αποφασιστικότητά σου, διαθέτεις και τις δύο.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όσο κι αν πιέζεις τον εαυτό σου να σκέφτεται ότι οι ήσυχες περίοδοι στη ζωή σου είναι περιστασιακές στιγμές νηνεμίας πριν τον ανεμοστρόβιλο, ξέρεις πολύ καλά επίσης ότι η ευτυχία στη ζωή δεν είναι καθόλου αυτονόητη. Όπως και ότι η Αφροδίτη στον Αιγόκερο είναι ένα ενεργειακό πεδίο που λειτουργεί σαν αφρολέξ που απορροφάει τους κραδασμούς, όταν βρίσκεται σε ορθή πορεία. Όμως τώρα, ανάδρομη, λειτουργεί σαν απορροφητική σκούπα που σε αδειάζει από καρδιά, αισθήματα, από τη διάθεση για κοινωνικότητα και χαζοχαρούμενες συζητήσεις.

Κι επιπλέον ο Άρης λέει ότι δεν είσαι άτρωτος/η στα σκαμπανεβάσματα της τύχης, πυροδοτώντας δυσφορία στην οικογένεια ή προσθέτοντας άγχη και ανησυχίες στα επαγγελματικά σου. Όμως η Πανσέληνος (16/1) στον Καρκίνο δείχνει ότι μπορείς να ζήσεις μια εμπειρία που δεν τολμάς τακτικά να ζεις: του πραγματικού εαυτού σου. Μίλα δυνατά και ειλικρινά για όσα σε ενοχλούν.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όσο κι αν δείχνεις δυναμικός, ζωντανός και αισιόδοξος, μάλλον είσαι απογοητευμένος. Είναι γιατί κάποιος φίλος, σύντροφος, συνεργάτης, ανώτερος σου την έκανε, σε εγκατάλειψε, σε κρέμασε, δεν σε στήριξε; Σαν τον τρελό του χωριού αισθάνεσαι διαφορετικός/ή από τους άλλους και δεν χωράς πουθενά. Η πορεία αυτή την εποχή είναι μοναχική, ακόμα κι αν είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους.

Όμως όσο κι αν ο δρόμος μπροστά σου είναι σκοτεινός και τα φώτα σου δεν λειτουργούν, αντιμετώπισε το γεγονός ότι φτάνεις όπου να ΄ναι, ή έχεις φτάσει σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Αυτή τη στιγμή ΚΑΙ με την Πανσέληνο επιπλέον (16/1) στον Καρκίνο φοβάσαι ότι όποιο δρόμο κι αν διαλέξεις θα χάσεις. Λάθος.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τι έχουμε αυτόν το μήνα εκτός από την ανάδρομη Αφροδίτη, που σε παρασύρει σε συναισθηματικές παλινδρομήσεις (ελπίζω αναστρέψιμες), που σε αφήνει ακάλυπτο/η συναισθηματικά, που παγώνει ακόμα περισσότερο το συγκρατημένο στιλ σου, που βάζει το χέρι στην τσέπη σουκαι σου παίρνει μέχρι και το λεπτό, που με μια καρφίτσα σκάει ένα-ένα τα μπαλόνια της αυτοπεποίθησης ή που σε γειώνει απότομα; Έχεις τον Άρη στον Ζυγό, δηλαδή στα επαγγελματικά, που δημιουργεί εντάσεις, παρενέργειες, άγχος, αλλά και την πιθανότητα να εξελιχθείς – για το τελευταίο μάλλον κράτα μικρό καλάθι.

Υπάρχει και μια Πανσέληνος στον Καρκίνο (16/1): Όπως μπαίνεις και βγαίνεις από τις ζωές των άλλων με ιερό σκοπό την αναγνώρισή σου ή σε πολλές περιπτώσεις με σκοπό την κυριαρχία, θυμήσου ότι η καρδιά σου είναι σπίτι της όταν οι άνθρωποι (ή ο Ένας ή η Μία) σε έχουν ανάγκη όσο τους έχεις κι εσύ. Θυμήσου επίσης ότι κάτω από το ατσάλινο αλεξίσφαιρο γιλέκο με το οποίο προστατεύεις την καρδιά σου στέλνοντας το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να την απειλήσει, χτυπάει μια μάζα από φραουλένιο ζελέ που παρόλη την αυστηρότητά σου επιθυμεί διακαώς να την αγαπήσουν.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θέλεις να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα, να πάρεις τον άνθρωπο που αγαπάς και να εξαφανιστείτε κάπου που κανείς δεν θα μπορέσει να σας βρει – αυτό το θέλουμε όλοι, βεβαίως, αλλά αυτή την περίοδο για σένα είναι επιτακτική ανάγκη να εξαφανιστείς από ό,τι σε αγχώνει, σε περιορίζει, σε τρελαίνει. Ή να φύγεις, να πέσεις στα βαθιά νερά μιας νοσταλγίας για ένα παρελθόν που η μνήμη εξωραΐζει και φαίνεται υπέροχο σε σύγκριση με το δύσκολο παρόν που ζεις. Ή να αρχίσεις να σκέφτεσαι τους έρωτες της ζωής σου, μερικές φορές να πέφτεις και πάνω τους ή να τους αναζητάς – λάθος.

Από την άλλη ο Άρης στον Ζυγό σε κάνεινα τρέχεις εργασιακά για να αποδείξεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, ότι μόνο εσύ μπορείς να δώσεις το μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου στη δουλειά που έχεις αναλάβει. Ή ότι μπορείς να ξεχαστείς μέσα στους ανθρώπους και τις παρέες. Ότι μπορείς να ονειρευτείς και να σχεδιάσεις το μέλλον σου.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Όταν υπάρχουν πλανήτες στον 8ο οίκο μας, όπως συμβαίνει τώρα με τον Άρη στον Ζυγό, η δίψα γίνεται έντονη, τα ένστικτα ανεξέλεγκτα, η ανάγκη για έντονα αισθήματα 24ωρη έννοια και η επιθυμία για σεξουαλική ικανοποίηση δημιουργεί στο πίσω μέρος του εγκεφάλου σου μια σκοτεινή αίθουσα που παίζει συνεχώς πορνοταινίες. Σε πιο απλή μετάφραση αυτό σημαίνει ότι θα ήσουν πολύ ευχαριστημένος/η αν μπορούσες να καταπιείς τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει ερωτικά, ενώ ταυτόχρονα η εφορία, το αφεντικό, μια κληρονομιά ή ένας συνεταίρος, κάποιος καλός άνθρωπος τέλος πάντων, θα σου έδινε τόσα χρήματα που θα σε εξασφάλιζε πλουσιοπάροχα μέχρι το τέλος της ζωής σου. Προς το παρόν πληρώνεις λογαριασμούς, δάνεια και έκτακτα έξοδα και αυτός/ή που έχεις δίπλα σου δεν σου παραδίνεται όπως θα ήθελες ή δεν υπάρχει καθόλου.

Όταν μιλάμε για τον 8ο οίκο, δηλαδή για ένταση, πάθος, θάνατο και αναγέννηση, μιλάμε για τη σκοτεινή και πιο μύχια πλευρά του εαυτού μας, για το θαύμα της ζωής και για την απελπισία που φέρνει η συντομία της. Όλα αυτά σημαίνουν ότι χρειάζεσαι Ένα/Μοναδικό/Αγαπημένο πρόσωπο για να νιώσεις ολόκληρος/η και Ένα/ Μοναδικό/ Αναντικατάστατο στόχο για να νιώσεις ζωντανός/ή.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

< >

Keywords
athens voice, athens, voice, athens voice, αστρολογικες προβλεψεις, athens, voice, αρης, σημαίνει, νοκ, δραση, διδυμοι, άπειρο, λεων, υπομονη, ηττοπάθεια, μνήμη, αποδειξεις, μετάφραση, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, αξια, η ζωη, ξανα, αποτελεσματα, μιλα, δυνατα, πλανητες, επιθυμιες, μετάφραση, μνήμη, αφροδιτη, βημα, δανεια, δουλεια, εργασια, ευχες, εφορια, ηττοπάθεια, θαλασσα, θεμα, λεων, ονειρα, πιεση, υγεια, φυσικη, αγαπη, αγχος, αναγεννηση, ανθρωπος, αμφιβολιες, απλα, άπειρο, αυτοπεποιθηση, βοηθεια, βρισκεται, γεγονος, γευση, γιλεκο, γινεται, γινεσαι, δασκαλος, διαστημα, δυναμη, δυστυχως, διψα, διδυμοι, δειχνει, δρομος, ευκαιρια, ευκολα, αιθουσα, ευτυχια, ειλικρινα, υπαρχει, εμπνευση, ενεργεια, εννοια, εξοδα, επικοινωνια, εποχη, επιθυμια, ζελε, ζωη, ζωδιο, ζωης, ζωες των αλλων, ιδεα, ιδεες, ιδιο, υπομονη, ηρεμησε, ισχυει, θαυμα, θυμασαι, θυμησου, οικο, κρονος, λαθος, λειτουργια, λειπει, λιονταρι, λογια, μαζα, μικρο, μοναξια, μπαλονια, μπορεις, μυαλο, ναδιρ, νοημα, νοκ, ομαδα, παντα, ουρανος, οικογενεια, ορια, παθος, παμε, πεδιο, πεπρωμενο, προβληματα, ψυχη, ραντεβου, σιγουρο, συνεχεια, συμβαινει τωρα, σκεφτεσαι, σπιτι, σχεδια, ταση, τυψεις, φοβασαι, φορα, χερι, χαρα, ψυχολογικα, ψυχραιμια, αφεντικο, δικιο, δουλειες, δωσεις, ερωτες, για σενα, καρδια, μια φορα, μπροστα, νιωθεις, σημαίνει, τρελο, υπεροχο, βεβαιως
Τυχαία Θέματα