Δήμαρχος Σάμου: Τους εκβιάζουν για να μπουν στις βάρκες και τους δίνουν θανατηφόρα σωσίβια

Το έγκλημα είναι προμελετημένο και οδηγεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στο θάνατο.

Αυτό δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, αναλύοντας την αποτρόπαια πρακτική των διακινητών προσφύγων και μεταναστών, η οποία και έχει μετατρέψει σε εκατόμβη νεκρών το Αιγαίο.

Μιλώντας στον «Real Fm» ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι οι πρόσφυγες υπόκεινται σε εκβιασμό, καθώς και ότι το έγκλημα με τα σωσίβια είναι «διπλού αποτελέσματος».

Απαντώντας στο ερώτημα αν αληθεύει η πληροφορία

ότι τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στο νέο ναυάγιο στο Κοκκάρι, 100 μέτρα από τις ακτές της Σάμου, βρέθηκαν με τουρκικά ελαττωματικά σωσίβια ο δήμαρχος σχολίασε: «Τρία εκατ. δολάρια βγαίνουν στην Τουρκία από το δουλεμπόριο. Όχι μόνο συμβαίνει αυτό που λέτε, αλλά τους εκβιάζουν λέγοντάς τους ότι ”αν δεν μπείτε στη βάρκα το βράδυ της Χ ημέρας, θα χάσετε τα χρήματα που έχετε δώσει”. Όποιος δεν ανταποκρίνεται σε αυτό του λένε ότι : “η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα σε δύο ημέρες”».

Και πρόσθεσε ο δήμαρχος της Σάμου: «Το έγκλημα που γίνεται με τα σωσίβια είναι διπλού αποτελέσματος διότι όχι μόνο αυτοί νιώθουν ότι μπορούν να ταξιδέψουν, αλλά τους εμποδίζουν κι όταν προσπαθήσουν να κολυμπήσουν, όσοι ξέρουν να κολυμπάνε. Μετά το πρώτο διάστημα που τηρείτο κάποια κανονικότητα σε αυτά τα σωσίβια, πλέον έχουν μέσα αφρολέξ ή δεν έχουν τίποτα». Παρόλα τα ταχύτατα ανακλαστικά και των αρχών και των διασωστών των δικών μας που κάνουν εξαιρετική δουλειά και έχουν και μεγάλη παράδοση στον εθελοντισμό, έγινε αυτό που έγινε 180 μέτρα από το Κοκκάρι την πιο ωραία παραλία της Σάμου. Δυστυχώς εμείς φτιάχνουμε σε μέρες αιχμής 4.000 μερίδες φαγητό και οι απέναντι υποκαθιστούν τις τουρκικές αρχές με το δουλεμπόριο».

The post Δήμαρχος Σάμου: Τους εκβιάζουν για να μπουν στις βάρκες και τους δίνουν θανατηφόρα σωσίβια appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα