Έρχονται «σε αποστολή» οι υπουργοί Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας – Έκλεισε πάλι η Ειδομένη

«Αυτοψία» για το προσφυγικό στην Ελλάδα από κοινού ετοιμάζουν την ερχόμενη εβδομάδα οι υπουργοί Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας. Την ίδια στιγμή, τα Σκόπια έκλεισαν εκ νέου το πέρασμα των προσφύγων στην Ειδομένη.

«Η Γαλλία

και η Γερμανία αντιμετωπίζουν από κοινού την πρόκληση που συνιστά η άφιξη μεγάλου αριθμού προσφύγων στην Ευρώπη και έχουν τις ίδιες προτεραιότητες», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, από το Βερολίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Μάλιστα, συμμετείχε για πρώτη φορά στα χρονικά για Γάλλο υπουργό σε συνεδρίαση του Γερμανικού υπουργικού συμβουλίου.

Έτσι, ο Καζνέβ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του, Τόμας Ντε Μεζιέρ την Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να εξετάσουν «τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την άφιξη προσφύγων στα ελληνικά νησιά».

«Ορισμένες παραλίες ελέγχονται από μαφιόζικες οργανώσεις και όχι από την Αστυνομία. Το έργο της Ακτοφυλακής θα έπρεπε να είναι η επιτήρηση της τάξης, όμως είναι ένα έργο που είναι δύσκολο για την Ελλάδα να το αναλάβει μόνη της», δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ εκφράζοντας την επιθυμία για «μια νέα αποστολή της Frontex, που θα έχει την εντολή να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές».

Την ίδια στιγμή, οι αρχές των Σκοπίων έκλεισαν από το μεσημέρι της Τετάρτης ξανά το σημείο διέλευσης των προσφύγων στην Ειδομένη, με την αιτιολογία ότι έχει «μπλοκάρει» το αντίστοιχο σημείο στη Σερβία.

Ήδη στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής βρίσκονται 1.000 άνθρωποι και άλλοι τόσοι περίπου σε βενζινάδικο, όπου τους αποβιβάζουν τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν.

The post Έρχονται «σε αποστολή» οι υπουργοί Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας – Έκλεισε πάλι η Ειδομένη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα