Κάν’ το όπως ο Τάσος Αντωνίου! Συνταγή για αυθεντικό λαχματζούν

11:34 1/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, δεν υπάρχει πιο νόστιμη πρόταση. Ο αγαπημένος Τάσος Αντωνίου του mamapeinao.gr σου δείχνει πώς να φτιάχνεις το αυθεντικό λαχματζούν. Voila…

Υλικά

500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φακελάκι μαγιά1 ½ φλιτζ. νερό350 γραμμ. κιμά αρνίσιο ή ανάμεικτο κιμά αρνίσιο και μοσχαρίσιο2 κρεμμύδια2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο

Διαδικασία

Βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά σε μπολ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε νερό, περίπου 1+1/2 φλιτζ., και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

Βάζουμε τον κιμά στη σανίδα κοπής, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και με το μαχαίρι κόβουμε τα υλικά ξανά και ξανά (το μείγμα απλώνεται με το κόψιμο, το μαζεύουμε με το μαχαίρι και συνεχίζουμε). Στο τέλος, το μείγμα θα γίνει σαν να ζυμώθηκε και θα αλλάξει χρώμα.

Ιδανικά θα ήταν αν μπορούσαμε να φυλάξουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 30’. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια μικρά ή μεγάλα, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα λαχματζούν. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο την ζύμη με πλάστη και με τα δάχτυλα. Την βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Απλώνουμε από λίγη γέμιση, με τα δάχτυλα. Φροντίζουμε γύρω - γύρω να αφήσουμε κενό στη ζύμη (όχι γέμιση).

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 15-20’ να ροδίσουν καλά. Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις βγουν από τον φούρνο περιχύνουμε με καυτό βούτυρο. Στύβουμε λεμόνι. Σερβίρουμε με γιαούρτι.

The post Κάν’ το όπως ο Τάσος Αντωνίου! Συνταγή για αυθεντικό λαχματζούν appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα