Νέους τρόπους για να κλέβουν βρίσκουν οι επιτήδειοι – 100 εκατ. το κόστος στα σουπερ-μαρκετ

Νέες μεθόδους να κλέψουν βρίσκουν οι επιτήδειοι στα σουπερ μάρκετ αλλά και σε άλλα εμπορικά καταστήματα. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν εκπρόσωποι της αγοράς στο πλαίσιο του χθεσινού συνεδρίου στην Αθήνα από την Athos Media, το κόστος από τις κλοπές ανερχεται στα 100 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ σημειώνει αυξητικές τάσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής «παλιά έκλεβαν κυρίως ξυραφάκια. Τώρα περνούν

το καρότσι στο ταμείο και με το πόδι, ώστε να μη το βλέπει ο ταμίας, σπρώχνουν ένα πεντόλιτρο δοχείο ελαιολάδου».

Οι εκπρόσωποι της αγοράς , όπως αναφέρθηκε ήδη αναζητούν λύσεις με είσοδο νέων τεχνολογιών ώστε να μειώσουν το φαινόμενο.

Σε καταστήματα ειδών ένδυσης ακολουθούνται άλλες πρακτικές. Οπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) κ. Αντώνης Μακρής οι επιτήδειοι σβήνουν την τιμή από το ταμπελάκι γράφοντας χαμηλότερη τιμή. Σε περίπτωση που το προϊόν φέρει αυτοκόλλητη ετικέτα barcode (γραμμικός κώδικας), τη ξεκολλούν και στη θέση της βάζουν ετικέτα που έχουν αφαιρέσει από προϊόν με χαμηλότερη τιμή. Ο κ. Μακρής υποστήριξε ότι όλα τα παραπάνω θα αποφεύγονταν εάν τα προϊόντα δεν έφεραν το παραδοσιακό ταμπελάκι, αλλά μόνο ένα barcode και μέσω ειδικών συσκευών ο καταναλωτής θα μπορούσε να λάβει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, από τη σύνθεση και τη χώρα προέλευσης έως την τιμή. Οι προτάσεις αυτές έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά συναντούν αντιδράσεις.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα